Z wikipedii: "23 lipca 1982 roku helikopter Bell UH-1 Iroquois rozbił się w Indian Dunes w Walencji w Kalifornii w Stanach Zjednoczonych podczas kręcenia filmu Twilight Zone: The Movie. W katastrofie zginęli aktor Vic Morrow oraz aktorzy dziecięcy Myca Dinh Le i Renee Shin-Yi Chen, którzy znajdowali się na ziemi, a sześciu pasażerów helikoptera zostało rannych. Incydent doprowadził do wieloletnich spraw cywilnych i karnych przeciwko personelowi nadzorującemu zdjęcia, w tym reżyserowi Johnowi Landisowi, oraz do wprowadzenia nowych procedur i standardów bezpieczeństwa w branży filmowej."
Dzieci które zginęły występowały w filmie na czarno bez papierów, bo byli z rodzin azjatyckich imigrantów co zrodziło skandal w branży.
Nagranie z tego co wiem dość rzadkie, ale profesjonalnie nagrane
Chętni do obejrzenia samego wypadku przewinąć do 25 sekundy
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Kiedyś to były efekty specjalne, nie to co teraz
Zgilotynowani przez helikopter, i to jest stary dobry sadol
Dobre, aż przeczytałem całą historię. To znaczy nie dobre, a straszne. Ale jak oglądam niektóre starsze filmy to z bezpieczeństwem na planie nie przesadzali.
Sfery Mroku nie wyreżyserował John Landis
Kurde! Przewertowałem wszystko od zarania tagów i rzeczywiście tego nie było. A filmik starszy od adminów nawet!
Piwsko leci!
six94pack napisał/a:
Zdjęcia ,,ciał" po wypadku:
taaa... pewnie wirus jakis:P
film stary latał po statych stronkach "gore" jak jeszcze modemami się człowiek łączył
A ja polecam zwolnione tempo, widać odpadający łepek bo śmigło pozbawiło ich główek
Było już chyba ze 100 razy.
konto usunięte
2024-07-27, 8:53
Dobra wrzuta
I to jest prawdziwy wypadek na planie a nie cyt. "w trakcie kręcenia sceny seksu między Johnem a Paulem, holywoodzkiemu aktorowi wypadł odbyt, przez co producenci byli zmuszeni przerwać kręcenie zdjęć. Nikt z obecnych na planie kaskaderów nie chciał przejąć roli Paula".
😉
Te ujęcie z wypadku łatwo znaleźć. A reżyserów było 4
six94pack napisał/a:
Zdjęcia ,,ciał" po wypadku:
Zdjęcia dla tych którzy nie chcą instalować aplikacji