No więc szanowne państwo anegdota jest następująca. Pracował raz na kolei taki młody chłopaczek, sierota i jeszcze rudy był i kulawy. Co zrobić, no nic, pracował dobrze, spał w takiej starej lokomotywie, to trochę węglem zaszedł, ale złego słowa powiedzieć nie można.
Razu pewnego latem w nocy po deszczu kręcił się ten no chłopaczek po peronie, coś tam zamiatał i zajechał pociąg ze Sosnowca, skład długi, 4 wagony z lokomotywą. Wysiedli ludzie, gwar straszny, piachu z butów nanieśli, a chłopaczek dopiero co zawymiatał wszystko. No ale co zrobić, miejsce swoje znał i za miotłę złapał. Jako że pociąg był ze Sosnowca, przypadkowy przechodzień, nieznający tego obyczaju, pyta chłopaczka, a właściwie drze cham mordę na pół peronu, bo 4 lata temu buty kupił i co będzie podchodził i nowe zdzierał.
- E panie co pan tego robisz z tym?!
- A no co panie, brud z perona wymiatam.
Posłyszał to cygan z hałdy nieopodal.
- Od mojej rodziny to ty się odp🤬l!
No wypas. Mówisz, że 4 wagony z Sosnowca? Bo do Sosnowca to tylko lokomotywa jedzie, bo wszyscy chętni i tak się zmieszczą

Ale historia naprawdę super. Może jakieś wydawnictwo się zainteresuje. Patrz jak się ta od chara plotera dorobiła. A to ta sama liga.
ps. sorry ale ostatnio mam jakiś podły humor. Nie mam broni żeby strzelać do ludzi z wieży jakiejś to tak się bawię heheh
Konto usunięte
2014-04-11, 0:31
Up - czego nie rozumiecie, wyborne kombo.
Konto usunięte
2014-04-11, 0:52
@tonieja - nie wal tyle konia
@RagicMabbit
Przecież wytłumaczyłem w postscriptum. Tak mi akurat padło na ten tekst. a jeszcze zawiodło mnie jedno w nim. Jak rudy to myślałem, że to o pewnym potomku niemca, o którym często wspominają w serwisach info.
Konto usunięte
2014-04-11, 3:30
Rozp🤬ala mnie ten c🤬jowy regionalizm, czasem nic się nie da zrozumieć.
@PLUS.
Podchodź do tego z dużym dystansem. Zwlaszcza tu. Przecież 95 albo i więcej procent to tylko dla jaj. Rzadko trafia się jakaś dyskusja na poziomie. nie to forum.
HAHhaha k🤬a ale smieszne :OO
podpis użytkownika
eticmeissoy
DlaZnajomychJanusz napisał/a:
Jako że pociąg był ze Sosnowca
DlaZnajomychJanusz napisał/a:
zajechał pociąg ze Sosnowca
Z Sosnowca, a nie ze Sosnowca. Widzisz? Chciałeś być fajny i obrazić miasto w którym pewnie nawet nigdy nie byłeś, bo taka moda, a sam siebie obraziłeś i ośmieszyłeś pokazując swoją tępotę.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
uśmiechnąłem się więc dobre
podpis użytkownika
Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Tak, tak. A maszynista z konduktorem bili brawo.
Konto usunięte
2014-04-11, 9:02
BongMan napisał/a:
Z Sosnowca, a nie ze Sosnowca. Widzisz? Chciałeś być fajny i obrazić miasto w którym pewnie nawet nigdy nie byłeś, bo taka moda, a sam siebie obraziłeś i ośmieszyłeś pokazując swoją tępotę.
Żaden wstyd nie wiedzieć, żaden wstyd we Sosnowcu nie być, bo bym chyba stamtąd nie wrócił daję słowo.
A pan rozumiem tutejszy ekspert w sprawie tępoty, z olbrzymim doświadczeniem?
ja p🤬le, ale mnie wk🤬ia jak ktos źle używa i myli "We" z "W" albo "Ze" z "Z" np "zatrzymałem się we Sosnowcu"... albo "jestem ze Krakowa".... no k🤬a jak to nie naturalnie brzmi, ci co to mylą w szkole na polskim chyba ssali kolegom z ławki....
Konto usunięte
2014-04-11, 9:10
@up
Fakt, na lekcjach się nie uważało, ale tyle dziewuch w klasie było, to i każdą trzeba pozaczepiać w miejscu odpowiednim, ale pana doświadczenia z kolegami też warte uwagi.