👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zordo0n napisał/a:
Nie no, ale żeby pszemocom w lewaczków? Jak to?! Milosc i tolerancja!!
Ty debilu, co ma lewica do Greenpeace? Wszystkich musisz wyzywać od lewaków? Za kilka wirtualnych piwek od gimbusiarni jesteś skłonny zrobić z siebie kretyna? Nie każdy na słowo-klucz "lewak" wrzuca automatycznie piwo.
Cała akcja dzieje się na Wyspach Kanaryjskich - a problem w tym, że Repsol (hiszpańska firma naftowa) chce stawiać platformy wiertnicze koło 10- 15 km od Fuertewentury i Lanzaroty. Ludzie protestują, bo obawiają się drugiej zat. Meksykańskiej, a te wyspy żyją niemalże tylko z turystyki bo po prostu tam nic innego(no może oprócz kóz
) nie ma. To nie jest tak, że tylko greenpeace tam działa, mieszkańcy robią marsze i inne manifesty przeciwko budowie platform. Sytuację dodatkowo komplikuje fakt, że tam, gdzie chcą prowadzić wydobycie jest koło 3km do dna oceanu - i tego najbardziej się obawiają. Jak coś pójdzie nie tak to będzie duży problem, bo ma być to jeden z najgłębszych odwiertów w historii, dodatkowo na niestabilnym sejsmicznie terenie.
Nie jestem greenterrorystą, ale rozumiem tych ludzi obawiających się straty pracy i zniszczenia piękna tych wysp.
PS Tak, jestem ekspertem, spędziłem całe lato (3mies.) w tym roku na Lanzarocie

Nie jestem greenterrorystą, ale rozumiem tych ludzi obawiających się straty pracy i zniszczenia piękna tych wysp.
PS Tak, jestem ekspertem, spędziłem całe lato (3mies.) w tym roku na Lanzarocie

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie