Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
homo do Soczi za pół ceny!
Konto usunięte • 2014-01-29, 21:51
Witam szanowne grono sadoli!
Chciałbym Wam opowiedzieć krótką i zabawną sytuację która mi się dziś przytrafiła. Rzecz dzieję się w mojej pracy, godz. 10 i czas na pierwszą (z trzech) przerwę - do rzeczy; rozsiadamy się w kantynie, gazetka w stylu Metro przed każdym już leży gotowa, zasługa naszej wspaniałej sprzątaczki, i zaczynamy rytualne jedzenie z prasówką - pierwszy nius i zaraz burza mózgów - przewoźnik Corendon oferuje 50% zniżkę na przelot na igrzyska w Soczi dla pedałów lub osób będących tam, na miejscu wspierać pro - pedalskie manifestacje. Smiechy chichy i puenta z ust kolegi; wiecie czemu za pół ceny? przecież oni stamtąd nie wrócą żywi
mnie osobiście tym uwalił, rzecz się działa w holandii, linka niestety jeszcze nie mogę, zdolny dojdzie by the google!
Zgłoś
joeek 2014-01-29, 21:54 5
3 Przerwy?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-29, 21:57
yop, i to w ciągu 8 godz pracy, całość 8 - 17
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-29, 22:13 2
Co do przerwy:
" Przerwa w pracy to nieprzerwany czas odpoczynku trwający, co najmniej 15 minut. Przerwa przysługuje pracownikowi, jeśli czas jego pracy wynosi więcej niż 5,5 godziny. Należy ją wykorzystać pomiędzy drugą godziną od rozpoczęcia pracy, a na dwie godziny przed jej zakończeniem. Przerwa może być podzielona na części, jednak nie krótsze niż 15 minut. Kwestia, czy czas przerwy jest wliczany do czasu opłacanego przez pracodawcę jest sprawą, którą należy uregulować indywidualnie z pracodawcą."

Co do komenta qmpla – dobry, sam sobie pomyślałem podobnie – Zap🤬lą ich a zwłoki do dużego rowu z wapnem.
Zgłoś
zyzio966 2014-01-29, 22:25 4
"qmpla"? Poważnie k🤬a?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-29, 23:12
ee tam ja mam 3 przerwy i czas pracy od 8-16 i jest ok
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-29, 23:18 4
To weź to podaj na jakieś pedalskie forum tylko bez komentarza kolegi. Więcej klientów, więcej później filmików.
Zgłoś
contowsky 2014-01-30, 1:34
obnosić się z pedalstwem w Rosji, to tak jak za wyrażeniem zgody wejść na krzesło elektryczne.

podpis użytkownika

Naj🤬 tysiąc postów i na emeryturę.
Albo dwa.
Trzy i więcej nie będzie.
Cztery, ostatnie słowo.
Zgłoś
Wilk0r 2014-01-30, 9:39
up@ Biedronia z Grodzkim im wyślijmy na pewno się ucieszą że uwolnili świat od takiego ścierwa

podpis użytkownika

Bóg, Honor, Ojczyzna
"Ludzie, którzy nami rządzą, są kimś gorszym od komunistów...Są głupcami"
P🤬le obie wasze Polski...
Zgłoś
karson 2014-01-30, 9:56
A niech jadą Ruskie z nimi sobie poradzą. A jak się wszyscy już tak chwalą to ja mam 15 minut przerwy na każde 45 minut pracy Kto da więcej?

podpis użytkownika

Jak ktoś chce dać piwo, to na żywo.
Zgłoś
Novac 2014-01-30, 9:57
lois_hartos napisał/a:

yop, i to w ciągu 8 godz pracy, całość 8 - 17

Czytałem dwa razy, liczyłem w pamięci, sprawdziłem na kalkulatorze i zastanawiam się jak Ci wyszło 8 godzin pracy od godz 8 do 17?

Sprawdź to sobie policz bo chyba Cię pracodawca oszukuje

No chyba że masz jednak 4 przerwy po 15 minut
Wtedy by się zgadzało 8 godzin pracy plus 4 x 15 minut = praca od 8 do 17
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-30, 10:00 1
Zgłoś
kapelan_szturmowy 2014-01-30, 10:04
karson napisał/a:

. A jak się wszyscy już tak chwalą to ja mam 15 minut przerwy na każde 45 minut pracy Kto da więcej?

45 minut przerwy w każdej przepracowanej godzinie. Łyso Ci?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-01-30, 10:08 6
A ja mam 24h przerwy bo jestem bezrobotny i żyję z waszych pieniędzy (zasiłek) pracujcie dalej muły bo mi się hajs kończy ....

Ps. -
-Nie jestem rudy
-Nie jestem C🤬tym
-Nie Jestem Cyganem

-Jestem Polakiem
Zgłoś
karson 2014-01-30, 10:27
fiattt napisał/a:

45 minut przerwy w każdej przepracowanej godzinie. Łyso Ci?

Jesteś nauczycielem Wf-u?

podpis użytkownika

Jak ktoś chce dać piwo, to na żywo.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie