Hrabia wraca z karcianego wieczoru i zastaje w swej sypialni Hrabinę z kochankiem.
Wychodzi na hall i krzyczy:
- Janie, moja szpada!!!
Jan przybiega ze szpadą.
Hrabia ponownie wbiega do sypialni, po chwili wychodzi i krzyczy:
- Janie, dla tego pana wacik, a dla Hrabiny korkociąg.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2010-07-05, 12:20
jezu juz kumam xD ociął pitola :p
wyrwał chwasta
OMG to nawet śmieszne nie jest (tak, tak... zrozumiałem za pierwszym razem)
konto usunięte
2010-07-05, 13:03
konto usunięte
2010-07-05, 13:09
konto usunięte
2010-07-05, 13:20
konto usunięte
2010-07-05, 14:08
@MiWho Byłoby możliwe odcięcie wacka szpadą- szpada to nie igła, klinga jest ostra na całej długości. A po szwedzku zapewne dowcip brzmi tak samo beznadziejnie.
konto usunięte
2010-07-05, 15:01
@JohnnyDG szpada to nie jest czasem broń klująca?
tam na szermierkę kiedyś chodziłem i szpadę sportową miałem w ręku ale w sumie nie wiem jak wygląda taka pierwotna szpada więc mogę się mylić xd
konto usunięte
2010-07-05, 17:32
szpada to broń kolna, lecz to nie jest szpikulec. wyobraź sobie miecz, teraz sobie wyobraź ze się zwęża do szerokości jakieś 2 cm, dodaj rękojeść koszową, ricasso i widzisz szpadę, klinga nadal pozostaje obosieczna. Szpada sportowa to zabawka w porównaniu z bojową.
Jonny to co opisaleś nazywa się rapier, szpada jest uproszczoną formą rapiera i nadaje się tylko do kłucia.
konto usunięte
2010-07-05, 23:04
no proszę, jak zwykle przy każdym dowcipie znajdują się jacyś eksperci...tym razem eksperci od szpad i szabelek...sadistic uczy i bawi
konto usunięte
2010-07-13, 4:17