👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
U nas jest to samo, debile hulajnogach najpier. po chodnikach 20-30 km/h, strach z dzieciakiem iść lub jechać rowerami
To badziewie powinno być traktowane jak skuter, zakaz jazdy po chodnikach i ścieżkach, od 14 roku, obowiązek rejestracji i jazdy w kaskach
Jadę ostatnio do pracy na popołudnie, w zabudowaniu +/- 50-60 km/h , patrzę a typ chodnikiem mnie wyprzedza. 70km/h miał minimum. Ciekawe co by się stało gdyby się wpierniczył w auto wyjeżdżające z podporządkowanej. A trochę ponad miesiąc temu helikopter zabierał dzieciaka który właśnie na tej trasie wywalił się i złamał podstawę czaszki, było w tv o tym ;p
durabo2 napisał/a:
To badziewie powinno być traktowane jak skuter, zakaz jazdy po chodnikach i ścieżkach,
Nie powinno być,bo wtedy będzie jeździć po ulicy.Pewnie wszyscy tego właśnie byśmy chcieli.
Kaski powinny być indywidualną sprawą. Zeby uleczyć debilizm to trzeba konsekwencji służb ,kar i konfiskaty hulajnogi.
Kara nie powinna być pieniężna,bo będzie to kara dla rodziny a nie sprawcy.,a w przypadku majętnego sprawcy to będzie kara z której sobie jedynie zadrwi.
przeciez tam są przejscia dla pieszych a nie przejazdy dla pedalarzy wiec o co to zdziwienie?
Przeczytajcie polskie przepisy regulujące jazdę hulajnogami po chodnikach. A wystarczyłoby wymagać od producentów i firm wynajmujących owe hulanogi (gdzie tu hula noga, na Boga?!) mechanicznego ograniczenia prędkości tego badziewa, ktore w rękach większości, niestety, użytkowników stanowi poważne zagrożenie dla pieszych.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie