Rada Miasta Skarżysko Kamienna(woj.świętokrzyskie),uchwałą rozwiązała Straż Miejską w tymże mieście.Szacowane roczne oszczędności z tego tytułu ok 1 mln PLN!.
Sadystyczne,bo 15 nierobów straci ciepłe posadki.
Może wreszcie się wezmą i w innych miastach za tych "niedoszłych policjantów".
źródło: lokalne radio dziś rano
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Popraw tagi. Dodaj jeszcze "darmozjady, śmiecie, patałachy"
konto usunięte
2015-01-28, 22:52
To chyba drugi przypadek w Polsce. W Stalowej Woli x lat temu też rozwiązali straż miejską.
W końcu jakaś dobra wiadomość
Jak straż to tylko Straż Obywatelska! tak jak na cyganow w Andrychowie.
Lembas mylisz się,więcej miast polikwidowało

u mnie w Radomsku w zeszłym roku zlikwidowali
mnie kiedyś z kolegami spisała straż miejska za picie niby w miejscu publicznym, które w gruncie rzeczy było dośc odizolowane. na komentarz mojego kolegi "i sie panowie dziwią, że wszyscy chcą rozwiązać straz miejską" strażnicy odpowiedzieli, że też by tego chcieli, bo by dostali taką odprawe, że im by sie to opłacało i znaleźliby zatrudnienie w policji, w ramach przejęcia mienia po byłej straży miejskiej.. więc nieroby zasrane by były nadal tylko w innych kolorach...
W Żorach już kilkanaście lat temu zlikwidowano straż miejską
konto usunięte
2015-01-28, 23:27
Haha, już widzę mnie, jako przedsiębiorce, który zagląda w cv a tam "komendant straży miejskiej" "ten od fotoradarów". HAHHAHAHAH Ciekawe kto ich przyjmie do roboty z tak obsranym cv.
konto usunięte
2015-01-28, 23:29
każda firma ochroniarska?
pewnei pojda na monitoring miejski
konto usunięte
2015-01-28, 23:48
I Koniec Waszej radości żaden nierób nie straci pracy, ponieważ jako iż są na konktraktach państwowych urząd musi im zapewnić inny stołek minimum z taką samą płacą (Wiem, ponieważ znajoma pracuje w Urzędzie Miasta i pytałem kiedyś o to także buuu ja)
konto usunięte
2015-01-29, 0:12