konto usunięte
2012-11-11, 10:06
Musiałem , się zalogować aby skomentować to co się dzieje na tym portalu ostatnio , popieracie marsz organizowany przez jakaś skrajna prawice (ten marsz powinien się nie odbyć tak samo jak ten "kolorowy", który jak zwykle przerodzi się w rozróby , już sam radny PISu namawia do rozrób na marszu ... Patrioci każą na siebie mówić (hahaha) .... znów będą te oszołomy drzeć mordę o "zamachu" o nienawiści do Tuska (swoja droga nieroba i lenia patentowanego) . A co uważacie ze Kaczyński razem z tym swoim premierem a właściwie tzw "slupem" Glińskim coś zrobi? otóż nie ... tak samo jak Tusk i ekipa aby utrzymać się przy korycie! (byt Kaczyńskiego to własnie wmawianie ludziom zamachu w Smoleńsku) jak chcecie k..wa zmieniać Polske , należy najpierw zmienić mentalność całego narodu! , bo nadal żyjemy przeszłością !!! i użalaniem się jak nam k....wa źle , niedobrze , jak zostaliśmy skrzywdzeni przez los.... .
konto usunięte
2012-11-11, 10:44
DonSalieri napisał/a:
Musiałem , się zalogować aby skomentować to co się dzieje na tym portalu ostatnio , popieracie marsz organizowany przez jakaś skrajna prawice (ten marsz powinien się nie odbyć tak samo jak ten "kolorowy", który jak zwykle przerodzi się w rozróby , już sam radny PISu namawia do rozrób na marszu ... Patrioci każą na siebie mówić (hahaha) .... znów będą te oszołomy drzeć mordę o "zamachu" o nienawiści do Tuska (swoja droga nieroba i lenia patentowanego) . A co uważacie ze Kaczyński razem z tym swoim premierem a właściwie tzw "slupem" Glińskim coś zrobi? otóż nie ... tak samo jak Tusk i ekipa aby utrzymać się przy korycie! (byt Kaczyńskiego to własnie wmawianie ludziom zamachu w Smoleńsku) jak chcecie k..wa zmieniać Polske , należy najpierw zmienić mentalność całego narodu! , bo nadal żyjemy przeszłością !!! i użalaniem się jak nam k....wa źle , niedobrze , jak zostaliśmy skrzywdzeni przez los.... .
Masz w tym co piszesz trochę racji, ale mentalności całego narodu nie zmienisz, zresztą nie potrzeba tego robić. Ludzie w normalnym systemie sami się nauczą, a jeżeli nie, to nauczą ich Ci, których przed rozwinięciem skrzydeł, otwieraniem biznesu czy sukcesach w nim tłamsi dzisiejsze państwo, regulacje i idioci, którzy chcą coraz więcej pieniędzy zrabowanych od innych ludzi. Mówiąc bardzo ogólnie zgadzam się z tym co piszesz, bo wybór między Kaczyńskim, a Tuskiem to nie wybór. Ogółem mówiąc u nas potrzeba prawdziwego kapitalizmu i wolnego rynku oraz władzy, która ma w myśli dobro narodu.
Chwała i cześć Bohaterom! Polskie Piwo ode mnie, a tu bonus
]
Defect napisał/a:
A jak zapalasz znicza dziadkowi na cmentarzu, to po to żeby uczcić Jego pamięć, czy po to żeby sytuacja finansowa Twojej rodziny sie poprawiła? Co ma jedno z drugim wspólnego?
Poza tym nie trawie takiego przeliczania wszystkiego na monety. Jeśli dla Ciebie czczenie jakiejkolwiek tradycji jest uwarunkowane tym ile masz pieniędzy w portfelu, to sory - ale nie nazywaj się patriotą
Jakbyś przeczytał nie tylko mój komentarz, lecz również autora to może byś zrozumiał co mam na myśli.
Dam piwo dla filmiku wystarczy ??
ButcheredAtBirth napisał/a:
Oni przelewali własną krew za naszą Wolność i Niepodległość. A Ty co dzisiaj zrobisz?
Ja dzisiaj piję.
Im czegoś więcej w gębach, tym tego mniej w życiu.
konto usunięte
2012-11-12, 0:06
Jestem wielkim patriotą i szczerze ... mam 20 lat ale wzruszyłem się oglądając ten film, wywołał we mnie ogromne emocje, jestem strasznie zżyty z historią Polski i jestem dumny , że jestem POLAKIEM, jestem dumny , że mój znak to Dumny Orzeł w Koronie a moimi barwami jest czerwień i biel, jestem dumny , że moi dziadkowie , pradziadkowie , wujkowie i "bracia" wykazali się heroizmem i niebywałą odwagą abym teraz mógł żyć w pokoju , w wolnym niepodległym państwie , zamiast prowadzić Polskę ku mocy my musimy zmagać się z własną wojną domową , gdzie Politycy , nasi rodacy których wybieramy na reprezentantów legalnie nas okradają, płakać się chcę , że tyle milionów zabitych POLSKICH ŻOŁNIERZY oddało życie tylko za Niepodległość, żałuje , że nie oddali życia w jeszcze większej sprawie, w sprawie bytu , nie tylko Niepodległości, ale i BYTU !