Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
pazuzu 2024-08-14, 10:01 1
Ale trzeba być zj🤬ym żeby rzucać butelkami w restauracji, co trzeba mieć w głowie żeby robić takie rzeczy
Zgłoś
Halman 2024-08-14, 10:06 19
pazuzu napisał/a:

co trzeba mieć w głowie żeby robić takie rzeczy

nic czyli być rosjaninem...
Zgłoś
SmokPoracha 2024-08-14, 12:21 2
Treaz sobie porzuca, granatem w czołgi na Ukrainie.
Zgłoś
donkapusta 2024-08-14, 13:18
Halman napisał/a:

nic czyli być rosjaninem...

Takich głupków nigdzie nie brakuje.
Zgłoś
John-Flopp 2024-08-14, 13:23 6
donkapusta napisał/a:

Takich głupków nigdzie nie brakuje.

Alkohol robi sobie nawet z najbardziej ogarniętymi ludźmi to pomyśl co się dzieje z tymi mniej bystrymi..
Zgłoś
LejBrudasa 2024-08-14, 13:43 1
W końcu zażyją kąpieli. Podobno do dziś nie wiedzą co to wanna. Tak samo jak ukry.
Zgłoś
krzysieks997 2024-08-14, 14:34
Gdzie tu jest sadyzm? To nie ten portal
Zgłoś
encoder178 2024-08-14, 15:18 1
mnie bardziej rozp🤬ala to czemu ta szyba nie byla hartowana tylko zwykla
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-08-14, 18:15 2
encoder178 napisał/a:

mnie bardziej rozp🤬ala to czemu ta szyba nie byla hartowana tylko zwykla

Uderzył blisko górnej krawędzi i wystarczyło nawet na hartowane.
Miałem sytuację w robocie jak hartowana szyba 2.80x1 metr dosłownie wybuchła jak przy demontażu gość uderzył nią o podłogę z wysokości centymetra. Nie pękła, ale dosłownie wybuchła tak, że klamkę od tej szyby znalazłem kilka metrów dalej.
Zgłoś
encoder178 2024-08-14, 19:15 1
Bul_od_bytu napisał/a:

Uderzył blisko górnej krawędzi i wystarczyło nawet na hartowane.
Miałem sytuację w robocie jak hartowana szyba 2.80x1 metr dosłownie wybuchła jak przy demontażu gość uderzył nią o podłogę z wysokości centymetra. Nie pękła, ale dosłownie wybuchła tak, że klamkę od tej szyby znalazłem kilka metrów dalej.

wszystko spoko tylko szkło hartowane nie pęka, a rozwala się na drobny mak
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-08-15, 0:37
encoder178 napisał/a:

Chyba właśnie to się stało. Jeśli jest hartowane i klejone to pęknie na milion części, ale zostanie w jednym kawałku
Zgłoś
MYKELE 2024-08-15, 11:35
encoder178 napisał/a:

Czyli tafla szkła pęka rozwalając się w drobny mak 😂
Zgłoś
encoder178 2024-08-15, 12:14
d-_-bE.Prigozhin61 napisał/a:

Czyli tafla szkła pęka rozwalając się w drobny mak 😂

szklo hartowane w czasie produkcji bylo poddane takiemu stresowi, ze nie da sie go ani przeciac, ani nic bo się od razu rozsypie. Siatka cząsteczek jest tak ułożona w tym szkle, że pęknięcie oznacza całkowite rozpadnięcie się wszystkich wiązań lawinowo w jednym momencie w przeciwieństwie do zwykłego szkła, gdzie cząsteczki zastygły w całkowitym chaosie. W takim zwykłym szkle to możesz je nawet zarysować, jebnąć z łokcia i przeciąć w miejscu obrysowania. Tego nie zrobisz na szkle hartowanym bo od razu eksploduje, jezeli uda ci się jakimś cudem je zarysować.

Więc w skrócie - to co się stało na filmiku to reakcja zwykłego szkła na stres. Nawet, gdyby szkło hartowane było klejone, to po zniszczeniu nie byłoby przezroczyste, a bardzo popękane. W montażu szkieł hartowanych krawędzie się maskuje lub obudowywuje, aby nie wystawały i aby szkło nie mogło "wybuchnąć" po uderzeniu w nie. Zniszczenie szkła hartowanego byłoby bardzo widowiskowe, a woda nagle wylałaby się z każdej strony, a nie przez dziurkę. Więc tak, nie ma c🤬ja, że to było szkło hartowane. Zwykłe grubsze szkło które ktoś rozbił butelką (ciężko byłoby to zrobić na szkle hartowanym bo mozesz nawet na nim stać i skakać)
Zgłoś