podpis użytkownika
sarna23dotcom.wordpress.com/kinowanie/

I tak powinno się traktować gimbazę
Tak się nie powinno traktować pod/gimb/lic/stud/bazy. Nauczyciel powinien wzbudzać szacunek ale na ten szacunek musi zapracować. To że ja, ty, inne starsze młodsze roczniki tak miały i mają jest winą systemu i historii naszego państwa. Zawód nauczyciela jest porównywalny płacowo z śmieciarzem, dlatego nie jest pożądany przez ludzi wykształconych, umiejących uczyć i posiadających odpowiednią wiedzę do skutecznej nauki i rozwoju jednostki. Tyczy się to każdego stopnia edukacji. pod/gimb/lic zaliczają się do jednego wora. Na studiach zaś, np. politechniki. ludzie którzy uczą byli w większości aspołeczniakami... którym potem nie udało się nigdzie zakręcić bo mają tytuł inżyniera na tak zwane 3. zostają i zaczynają uczyć tak zwana regresja wsteczna. Oczywiście nie wszyscy ale duża część tak.

Zachowuje się tak, bo wszystkie stare nauczycielki to zakompleksione p🤬dy. Samotne, albo jak już mają męża to muszą go prosić, żeby chociaż raz w roku w jej urodziny je wyr🤬ali, ale oczywiście nie na trzeźwo, bo się nie da. Szczególnie polonistki.

podpis użytkownika
Nieproporcjonalnie wieleRzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą
Chyba więcej szczęścia mają
Nie ci co się rodzą, a ci co umierają
Tak się nie powinno traktować pod/gimb/lic/stud/bazy. Nauczyciel powinien wzbudzać szacunek ale na ten szacunek musi zapracować. To że ja, ty, inne starsze młodsze roczniki tak miały i mają jest winą systemu i historii naszego państwa. Zawód nauczyciela jest porównywalny płacowo z śmieciarzem, dlatego nie jest pożądany przez ludzi wykształconych, umiejących uczyć i posiadających odpowiednią wiedzę do skutecznej nauki i rozwoju jednostki. Tyczy się to każdego stopnia edukacji. pod/gimb/lic zaliczają się do jednego wora. Na studiach zaś, np. politechniki. ludzie którzy uczą byli w większości aspołeczniakami... którym potem nie udało się nigdzie zakręcić bo mają tytuł inżyniera na tak zwane 3. zostają i zaczynają uczyć tak zwana regresja wsteczna. Oczywiście nie wszyscy ale duża część tak.
Z tą płacą to p🤬lisz od rzeczy. Niegdyś, jeszcze za czasów nauki w liceum jak sprawdzałem księgi wypłat dla nauczycieli to mi prawie gały wyszły z orbit. Podstawy może wiele nie było (za wyjątkiem stanowiska dyrektora i vice), ale z różnego rodzaju dodatkami wychodziły niesamowicie duże kwoty.
Czasem "pracowałem" przy zadaniach takich jak np. podłączenie klawiatury USB (ujmując w tym momencie tępym k🤬om po studiach tam pracujących) w szkolnym sekretariacie, stąd możliwość sprawdzenia księg.
@Kotka_w_piwnicy
jesteś nauczycielką?
Skąd ten pomysł?
podpis użytkownika
Nieproporcjonalnie wieleRzeczy nas dotyczy, które mało nas obchodzą
Chyba więcej szczęścia mają
Nie ci co się rodzą, a ci co umierają