Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 11 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-03-14, 18:57
@wiesiors4

Boze co za glupoty... moim pierwszym samochodem byla Corsa C 1.2 z 2003 roku, tanie autko z tanim ubezpieczeniem (mieszkam w UK a tu malolatom potrafia dowalic ubezpieczenie przekraczajce wartosc samochodu 6 krotnie) , zero usterek lekko ja poobijalem bo wiadomo pierwszy samochod, ale mechanicznie cudenko! Po 3 latach jezdzenia spadly znizki ubezpieczeniowe, wiec z corsy przesiadlem sie na bmw 1series z 2006.. co to sie dzialo z ta bmka to szkoda gadac, na 2 lata jak ja mialem chyba 1.5 spedzila w warsztacie ( miala przejechane tylko 42tys mil, udokumentowane ). Pozbylem sie tego go*wna i od poltora roku jezdze citroenem c4 kupionym w salonie, zero awarii, gwarancja na 5 lat w tym DARMOWE serwisy do konca gwarancji i ubezpieczenie przez 2 lata, a komfort jazdy ? Mam ten komfort ze jadac na autostradzie nie boje sie ze mi komputer zablokuje samochod i nie pojade dalej.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-14, 20:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-14, 21:03
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-14, 21:03
W Teksasie już by nie żył
Zgłoś
tranzystor 2014-03-14, 22:27
Zgłoś
Dimetylotryptamina 2014-03-15, 0:33
W stanach już to rozwiązali. Jedna wielka oficjalna baza samochodów, wpisujesz VIN i juz wiesz co jest grane od wyjazdu z fabryki.
A w Polsce książeczki przeglądowe (hahaha) które można kupić na allegro.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-15, 2:52
SteelMike napisał/a:

"Zgodnie z Prawem o ruchu drogowym (Dz.U. 1997 nr 98 poz. 602) wypadkiem jest zdarzenie drogowe, niezależnie od tego, czy ktoś został ranny lub poniósł śmierć."
Wypadek drogowy

To znajdź mi cwaniaku punkt w Prawie o Ruchu Drogowym, który podaje taką definicję. Konkretny artykuł i paragraf. Jak będziesz mieć problemy, to skontaktuj się z kretynem, co napisał te bzdury na wikipedii. Jak już skończysz, to zapamiętaj, żeby ostrożnie podchodzić do wikipedii.
Zgłoś
dashadow 2014-03-15, 8:34
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-15, 10:12
Zgłoś
Gary Muwaut 2014-03-15, 10:38
A nie pomyśleliście czasem, że ktoś tylko papiery na krojony samochód kupił???
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-15, 10:58
Slonx napisał/a:

To znajdź mi cwaniaku punkt w Prawie o Ruchu Drogowym, który podaje taką definicję. Konkretny artykuł i paragraf. Jak będziesz mieć problemy, to skontaktuj się z kretynem, co napisał te bzdury na wikipedii. Jak już skończysz, to zapamiętaj, żeby ostrożnie podchodzić do wikipedii.

"Art. 44. Obowiązki kierującego pojazdem podczas wypadku drogowego

1. Kierujący pojazdem w razie uczestniczenia w wypadku drogowym jest obowiązany:

1) zatrzymać pojazd, nie powodując przy tym zagrożenia bezpieczeństwa ruchu drogowego;
2) przedsięwziąć odpowiednie środki w celu zapewnienia bezpieczeństwa ruchu w miejscu wypadku;
3) niezwłocznie usunąć pojazd z miejsca wypadku, aby nie powodował zagrożenia lub tamowania ruchu, jeżeli nie ma zabitego lub rannego;
4) podać swoje dane personalne, dane personalne właściciela lub posiadacza pojazdu oraz dane dotyczące zakładu ubezpieczeń, z którym zawarta jest umowa obowiązkowego ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej, na żądanie osoby uczestniczącej w wypadku.

2. Jeżeli w wypadku jest zabity lub ranny, kierujący pojazdem jest obowiązany ponadto:

1) udzielić niezbędnej pomocy ofiarom wypadku oraz wezwać zespół ratownictwa medycznego i Policję;
2) nie podejmować czynności, które mogłyby utrudnić ustalenie przebiegu wypadku;
3) pozostać na miejscu wypadku, a jeżeli wezwanie zespołu ratownictwa medycznego lub Policji wymaga oddalenia się - niezwłocznie powrócić na to miejsce.
3. Przepisy ust. 1 i 2 stosuje się odpowiednio do innych osób uczestniczących w wypadku."

Czyli podczas wypadku należy przeprowadzić czynności z punktu 1, a jeżeli jest osoba ranna lub zabita, to dodatkowo z punktu 2. Co Ty na to?
Zgłoś
~Faper Noster 2014-03-15, 10:58
Obawiam się, że przedmiotem importu była jedynie tabliczka znamionowa
Zgłoś
The87Amon 2014-03-15, 11:42
nie bez powodu jak jade z uk do polski i widze takie cuda powypadkowe na lawetach to sie smieje ze do polski na handel jada
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-15, 11:59
777i napisał/a:

może auto z dolnego obrazka jest rzeczywiście bezwypadkowe, a posiada jedynie tabliczkę VIN i papiery od rozbitka?
mogli "zalegalizować" pobyt kradzionej beemki w PL i tyle w temacie

i najpewniej właśnie tak jest. Nie sądzę, żeby komuś chciało się takiego rozbitka tłuc przez ocean i jeszcze go naprawiać. Za to dokonano 'przeszczepu' VINu i mamy nagle zalegalizowane auto
Zgłoś
dashadow 2014-03-15, 18:13 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem