Pan kapitan napisał/a:
Rząd mamy taki jaki mamy, ale nawet jego przedstawicielom należy się minimum szacunku. Nie mówiąc już o szacunku do wojennych kombatantów, którzy wczoraj musieli się czuć naprawdę źle ...
Na ich miejscu czułbym się źle, widząc co stało się z krajem za który umierali...
A na koniec:
Mały wgląd jak to tam było bez wyrywania jakiś okrzyków z kontekstu.
konto usunięte
2012-08-05, 15:16
Połowa komentarzy o tym jak bardzo rząd nas jebie i jest ch**owy. Druga połowa to pseudointelektualny bełkot na temat polskiej demokracji. Urzekający jest wysyp epitetów pod adresem adresem rządzących, nierządzących oraz tych co popierają tego czy tamtego.
Jeszcze dość pogardliwe pisanie o gen. Ścibor-Rylskim. "Dziadzia"? "Dziadek"? Poważnie? Ten "dziadek" co nie rozumie sytuacji walczył za naszą wolność. Okażmy mu trochę szacunku.
Jestem też skłonny uwierzyć mu w to, że żyjemy w wolnej Polsce, gdzie nie ma komunizmu. Przeżył niewolę, wie jak wygląda. Jeżeli uważacie, że na ten temat macie więcej do powiedzenia, to chętnie was posłucham. Liczę na ciekawą rozmowę z osobą, która niewątpliwie przekona mnie do swoich racji. W końcu wszyscy wiedzą więcej i lepiej. Co z tego, że połowa urodziła się po 89? (Czasem myślę, że nawet po 99).
Jeszcze jedno, teksty typu "popieram okrzyki o czerwonej hołocie" itp. itd. są na serio? Znaczy, naprawdę nie robicie sobie jaj? Popieracie ten rodzaj sraczki na uroczystościach upamiętniających bohaterów? Musicie naprawdę kochać Polskę. Prawdziwi z was "patrioci".