Nie geny, nie religia. To środowisko w którym dorastamy, warunkuje to kim jesteśmy. Indoktrynacja od urodzenia.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:41
Religia + prawo to doskonałe połączenie nie rób źle bo piekło + wiezienie. Ale system nie wymyslił wiary, no bez przesady.
Szponiasty Ty nieudaczniku w stawianiu serwerów l2 joke nawet na sadisticu się od Ciebie nie uwolnię?
Czyli, ze proces wychowania, czy jest zjawiskiem ograniczajacym nasza wolnosc?
Jakie to odkrywcze...chyba dzisiaj nie usne.
@up chodzi tu o to że sam na siebie, nieświadomie te ograniczenia narzucasz przez namowę innych - na tym indoktrynacja polega - coś z czym byś się nie zgodził zostaje Ci zaaplikowane tak byś myślał że ta myśl wywodzi się od Ciebie
Szanuję Go. Za to, że jest ktoś kto myśli dokładnie tak jak ja. Przyjąłem taki sam tok myślenia jak On, gdy miałem 16 lat. Uważam, że ma rację, a jego koncepcje są równoznaczne z moimi. Chciałbym z nim kiedyś porozmawiać
Avalansh napisał/a:
Indoktrynacja to jest w Korei Północnej. U nas jest jedynie delikatna sugestia i każdy myślący człowiek wybierze to co uważa, za słuszne.
"None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free"
Nie zrozumiales ani slowa z tego filmu. Albo nie chciales zrozumiec. Stawiam na to 2, co smuci mnie jeszcze bardziej gdyz jest to jawne i bezposrednie zaprzeczenie tego co wlasnie napisales.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie