wiki napisał/a:
Dichlorodifenylotrichloroetan (DDT, Azotox) Stosowany jako środek owadobójczy....
Teoretyczne objawy ostrego zatrucia DDT u ludzi: wzmożona pobudliwość, zaburzenia koordynacji ruchów, bóle głowy, wymioty i drgawki, zgon na skutek porażenia ośrodka oddechowego i obrzęku płuc. Jednoznaczne potwierdzenie DDT jako trucizny, będącej przyczyną zgonu, nie zostało odnotowane. Przeprowadzono nawet badania, w których ochotnicy spożywali 35mg DDT dziennie przez prawie 2 lata. Wyniki okazały się kontrowersyjne, ale ustalono przybliżoną dawkę 10mg/kg powodującą konwulsję. Dawka śmiertelna LD50 przekracza 50mg/kg. Długotrwała ekspozycja na DDT może zwiększać ryzyko zachorowania na raka piersi
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2010-09-17, 19:48
Inhalacja chyba
[ Komentarz dodany przez: Cthulhu: 2010-09-17, 19:58 ]
poprawione
Dwuchlorodwufenylotrójchloroetan jest stosowany jako pestycyd zdaje się.
konto usunięte
2010-09-17, 20:47
Sadistic.pl uczy, bawi i wychowuje. Dzisiejszy temat to pestycydy.
Ten wzór obrócony do góry nogami jak nic kobieta chora na raka cyców.
konto usunięte
2010-09-26, 22:55
dzięki za obrazek, bo nie wiedziałem o co chodzi
konto usunięte
2010-09-26, 22:56
konto usunięte
2010-09-26, 23:13
mam podobnie jak Satrahuart tylko ja w tym wzorze widzę taką grubą babe z takimi mega guuurymi udami
konto usunięte
2010-09-27, 0:56
pfffffffffffffffffffffff
obczajcie Agent orange
pl.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange
konto usunięte
2010-09-27, 1:28
ejj! o tym gazie to mówili w Battlefield Bad Company 2, pamiętam jak jeden opowiadał że ciągnik przejeżdżał przez ich wioski i rozpylał gaz, a dzieci w ten gaz wbiegały i sie bawiły w anioły, a potem miały jazde xD
konto usunięte
2010-09-29, 13:32