👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:59

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

W mojej niewielkiej miejscowości którą z powodzeniem można nazwać wiochą proboszcz jednej z trzech parafii kazał w czasie pogrzebu zbierać na tacę pieniążki 15 letniej córce zmarłej. Ten sam klecha odwiedził mojego kolegę po śmierci jego dziadka (przyszedł jakieś 2h po lekarzu który stwierdził zgon) w drzwiach witając go wydrukowanym cennikiem, stwierdził też że w czasie pogrzebu trumny z ciałem do kościoła nie weźmie bo zmarły ostatnimi laty nie chodził do kościoła (człowiek lat 74 po wylewie nie przemieszczał się samodzielnie, wcześniej prawie fanatyczny katolik). Więc proszę nie p*****e mi tu że takie rzeczy się nie zdarzają czy też są wymyślone. Owszem generalizować nie można, ale też nie próbujcie wmawiać że owe "święte" towarzystwo jest krystalicznie czyste bo są wśród klechów zboczeńcy, degeneraci itd. problem w tym że kościół katolicki zapiera się rękami i nogami że takich problemów nie ma a jak coś ujrzy światło dzienne to szybko zmienia temat lub odwraca kota ogonem (... bo małe okrutne wyrachowane kilkuletnie skurczybyki uwodzą i gw🤬cą jakże wspaniałych krystalicznie czystych niewinnych księży). GÓWNO jest GÓWNEM i tak je trzeba nazywać.

taca na mszy pogrzebowej jest zbierana zawsze na ofiarę na msze w 30 dzień po smierci...

@tarkar:
Szczerze to jest zbierana na przejedzenie dla proboszcza. Przykro, że musiałem ci to uświadomić.
Szczerze to jest zbierana na przejedzenie dla proboszcza. Przykro, że musiałem ci to uświadomić.

Wszyscy się oburzają a przecież wyraźnie widać, że on nie zbiera tylko rozdaje... Łapczywy to jest ten co bierze, bo 20zł wytargał a wokoło same 10zł.
A ja mieszkam w niewielkim mieście i czasem widzę jakimi samochodami podjeżdżają pod kościół księża. I powiem Wam, że większością z nich to nawet Wy nie chcielibyście jeździć

na mszy podczas pogrzebu mojego taty też zbierali na tece, ale za ten hajs oni potem odprawiają msze w intencji zmarłego i już na tych mszach nie chodzi nikt z tacą.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie