Główna Poczekalnia (3) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
🔥 Polskie efekty specjalne V3! - teraz popularne
Iskry z wagonu
konto usunięte • 2013-02-03, 21:24
Prawdopodobnie brak okładzin ciernych
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-02-04, 11:51 3
Zgadzam się z tymi którzy piszą, że hamulec nie odbił. Co prawda ja osobiście nie pracuje przy naprawie wagonu, ale pracuje w firmie która się tym zajmuje. Gość który spędził większość życia pod wagonem stwierdza, że hamulec nie odbił, przepływ na zaworze powietrza jest nadal dlatego reszta nie zahamowała. Zdarza się
Zgłoś
herbalix 2013-02-04, 18:20 3
od takiego iskrzenia w 1992 mieliśmy największy pożar w polsce.

p.s. wiecie, kto jeszcze pracował w zntk? paweł tuchlin. swoje ofiary łupał właśnie młotkiem z zntk.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 19:10 4
TORY były złe, a podwozie... Podwozie tez było złe
Zgłoś
icek Berg 2013-02-04, 19:29 2

Nie tylko Ciebie
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 20:13
Dick zrob nowy temat o tych wozkach to poleja sie strumienie piwa
Zgłoś
Moby_Dick 2013-02-04, 20:23 3
@up, jak widać wielu było ciekawych - jak wygląda podwozie wagonu! Kolega chciał więcej informacji, to napisałem więcej. Każdy za małego bawił się kolejką, każdy chciał mieć pociąg i wielu nie raz widząc pociąg patrzyło na podwozie i się zastanawiało jak to wygląda od środka i jak działa itp.. Osobiście lubiłem składać te wózki i patrzeć jak wyjeżdżają zrobione wagony , bo mnie też od małego to ciekawiło.
Zgłoś
Shaggy0 2013-02-04, 20:45
powodome bylo nie wyluszowanie hamulca starcie wstawek hamulcowych (żeliwnych) i przegrzanie obreczy kól
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 20:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 21:03 1
@up Dick
Dokładnie, wózki hamują, widać nawet jak powierzchnia toczna obręczy jest rozgrzana do czerwoności,
Co do klocków, to kiedyś wsadziliśmy kumplowi 4 klocki do skrzynki narzędziowej (są stosunkowo nie duże) i sie dziwił co się ku*wa z tą skrzynką dzieje
Zgłoś
Moby_Dick 2013-02-04, 21:04 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 21:34
@up
Te akurat były tramwajowe
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 21:52 2
@Dick ja wiem co piszę. To jest 4-osiowy wagon samowyładowczy typu 452V serii Fals pojemność 75m sześciennych. Polecam strone EKKwagon tam możesz zapoznać się z typami wagonów samowyładowczych typu Fals i Falns.

452V typu Fals 440V serii Falns
Zgłoś
Moby_Dick 2013-02-04, 22:03
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-04, 22:08
Różnią się pojemnościa i specyfikacją. Na filmiku są najmniejsze jakie posiada PKP Cargo 452V.
Zgłoś
beeveer 2013-02-04, 22:35
Napisz jeszcze coś o obręczach. niektórzy nie wierzą, że w lokomotywach się oponki zmienia. i często tylko na wcisk.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem