Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 11:25
🔥 Hobby - teraz popularne
Justynka99 2019-07-25, 23:16 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moca172 2019-07-25, 23:20 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2019-07-25, 23:25
Tą syrenę i sygnały błyskowe najwyraźniej kupili na bazarku pod kościołem. Przecież to norm nie spełnia. Może emituje z 75 dB. Żeby sygnały błyskowe działały jak należy to by chyba widzieli. Chociaż oni nie patrzą w lusterka, bo są skupieni na utrzymaniu zawrotnych 120km/h Dramat.
Zgłoś
Strielok1 2019-07-25, 23:36 3
Justynka99 napisał/a:

Ale co jedno ma z drugim wspólnego poza samym faktem, że naziole to też idioci?

Tyle że kolega też jest idiotą i wszędzie musi wtykać lgbt, kościół i sebixow.
Zgłoś
m7eznb 2019-07-25, 23:47
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2019-07-25, 23:52 1
Jeszcze bym zrozumiał, gdyby straż pożarna jechała...
Może to Sejm się pali...
Zgłoś
djted 2019-07-26, 0:40 2
Zgłoś
Byku35 2019-07-26, 1:05
gościu troku ty jeden autorze, trol bo takiego imbecyla aż tu nie ma

gościu troku ty jeden autorze, trol bo takiego imbecyla aż tu nie ma

i nie zgapiaj odemnie w trolingu co?
Zgłoś
konto usunięte 2019-07-26, 2:22
Wszystkie karetki powinny być wyposażone w train airhorna (czy po polskiemu trąbkę kolejową) nie było by wymówki ,ze nie słyszeli.
Zgłoś
orzech1991 2019-07-26, 5:07 3
Zgłoś
konto usunięte 2019-07-26, 6:20
Zgłoś
EksplozjaSmaku 2019-07-26, 7:23
Co to za czasy, ze teczowi najezdzaja sadola
Zgłoś
Wiewór 2019-07-26, 7:26 1
Mam ubaw z internetowych sędziów i prawników:
Łodbieroć prawo jazdy do końco rzycio!
łałto mu zobroć!
do wienzienia na łożyowcie!

Ludzie jebnijcie się w głowy.
Auto może należeć do pracodawcy lub rodziny. Dlaczego oni mają być karania? Nie jesteśmy chinami, żeby ludziom zabierać własność prywatną.
Prawa jazdy też nikt nie ma prawa nikomu zabierać dożywotnio bo prawo do jazdy samochodem jak dla mnie jest elementarnym prawem każdego.. Można orzekać zakaz prowadzenia pojazdu tylko czasowo w ramach ściśle określonych okoliczności.
Nieuchronność kary, szybkie i bezwzględne jej nałożenie działa wychowawczo i odstraszająco.
Za takie wykroczenia goście powinni następnego dnia stanąć przed sądem i dostać po 10000 zł grzywny.
Gwarantuję wam, że do końca życia będą wzorowo prowadzić.
Zgłoś
szala90 2019-07-26, 7:31
Oby do któregoś z tych kretynów na filmie miała przyjechać karetka którą będzie inny debil blokował.
Zgłoś
~Bambi~ 2019-07-26, 8:01
Wiewór napisał/a:

Mam ubaw z internetowych sędziów i prawników:
Łodbieroć prawo jazdy do końco rzycio!
łałto mu zobroć!
do wienzienia na łożyowcie!
Ludzie jebnijcie się w głowy.
Auto może należeć do pracodawcy lub rodziny. Dlaczego oni mają być karania? Nie jesteśmy chinami, żeby ludziom zabierać własność prywatną.
Prawa jazdy też nikt nie ma prawa nikomu zabierać dożywotnio bo prawo do jazdy samochodem jak dla mnie jest elementarnym prawem każdego.. Można orzekać zakaz prowadzenia pojazdu tylko czasowo w ramach ściśle określonych okoliczności.
Nieuchronność kary, szybkie i bezwzględne jej nałożenie działa wychowawczo i odstraszająco.
Za takie wykroczenia goście powinni następnego dnia stanąć przed sądem i dostać po 10000 zł grzywny.
Gwarantuję wam, że do końca życia będą wzorowo prowadzić.

Rzeczywistość jednak jest odrobinę inna. Skoro komuś użyczasz pojazd, powinieneś tego użytkownika w takiej sytuacji wskazać. Wielokrotnie słyszałem tłumaczenia ludzi, że nie wiedzą, kto użytkował pojazd... Nie wiem z kogo tacy ludzie chcą robić idiotów. Dlatego też w polskim prawie obowiązuje odpowiedzialność karna właściciela pojazdu w sytuacji, gdy nie wskaże on kierującego który popełnił dane wykroczenie.
Jak najbardziej również w polskim prawie występuje środek karny w postaci dożywotniego zakazu prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych o czym stanowi art. 42 par. 3 kk. Praktycznie każde twoje prawo (oprócz praw fundamentalnych - prawo do życia etc.). można ograniczyć.
Moim zdaniem tego typu czyn powinien być odrębnym występkiem w kk i w związku z tym powinien obowiązywać obligatoryjnie zakaz prowadzenia pojazdów na zasadach opisanych w art. 42 par 2 kk.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem