Główna Poczekalnia (2) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:10
Policjanci zauważyli kierowcę, który nie dostosował się do znaku drogowego. W czasie kontroli okazało się, że lista jego przewinień będzie dłuższa. Mężczyzna ma dokument prawa jazdy, który nie spełnia polskich przepisów, za co grozi mandat w wysokości 500 zł. Ponadto, po konsultacji z centralą, okazuje się, że jego nazwisko jest już policji znane.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
hellbwoi 2016-02-05, 19:35 1
Tak przegrać życie przez jeden znak...
Zgłoś
lorddiod 2016-02-05, 20:14 7
a pani policjantka nawet nawet jak na suke...
dajcie smycz i kaganiec
Zgłoś
zonk 2016-02-05, 21:30 14
Długo będziesz śmiecił na sadisticu pałkarzami i to jeszcze z onetu ?
Zgłoś
CichaWoda 2016-02-05, 21:39
oglądałem też drogówkę to wiem jakie ma ta pani doświadczenie
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-06, 10:40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-06, 11:26 35
Przyjechał sobie chłop do kraju boczek zrobić i koła wymienić i mu nasza kochana RP przypomniała dlaczego wyjechał..
Zgłoś
Szulcu 2016-02-06, 11:36
Jaka machloja. Samochód zgłoszony jako utracony, ten jedzie go robić.. widocznie bez wiedzy właściciela? Nagle już nie szukają samochodu.. Jebie na kilometr ;P
Zgłoś
MukaPuka 2016-02-06, 11:57 16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Dooku 2016-02-06, 12:48
Zgłoś
maciuch2 2016-02-06, 13:29
Marlenka taka do zrobienia jeszcze
Zgłoś
ojcieckogut 2016-02-06, 13:54 1
Dooku, wybacz ale twoje zachowanie to typowe dziadowanie połączone z cwaniactwem. Zamiast iść do prawnika i dać mu 100 zł za poradę wolałeś samemu pisać odwołania i wystawiłeś się na skutki. Z tego co napisałeś system zadziałał prawidłowo ( no może poza kiepskim działaniem policji, ale to nie nowość), tylko ty nie wykazałeś się... podstawową starannością. Zatem teraz nie narzekaj w internetach jaka to Polska jest zła.

ostatnio w pracy ukuliśmy taką "konfucjańską" mądrość: "jest pewna granica głupoty, po przekroczeniu której nie da się uniknąć konsekwencji"
Zgłoś
Dooku 2016-02-06, 17:49
ojcieckogut, 19 czy 20 lat wtedy miałem, skąd mi miało przyjść do głowy że grozi mi więzienie za jakąś sprawę o której nie miałem pojęcia. Jakby nie patrzeć to będąc w wojsku, nosz... czemu mi do cholery na jednostkę listów nie wysłali, nie byłem tam tydzień, tylko prawie rok. W sumie co by zmienił prawnik, zapłaciłbym za poradę (a byłem goły wtedy) i tak bym musiał zapłacić resztę, pieniądze musiałem pożyczyć żeby to spłacić.
Zgłoś
kpt_martenka 2016-02-06, 19:05
już tłumacze w czym rzecz. Działa to w wielkim skrócie tak: nie przyjmujesz mandatu, policja kieruje wniosek o ukaranie do sądu i tam klepią Ci grzywnę+ koszty, Ciebie nie ma w kraju/nie odbierasz korespondencji* a oni wzywają Cię do wpłaty ww. kwoty. Jeżeli nie wpłacisz to oddają do komornika, który po bezskutecznej egzekucji "oddaje" papiery do sądu. Wobec nie ściągniętej grzywny wymierzana jest kara zastępcza-> czyli przeliczenie grzywny na pozbawienie wolności. Jeżeli nie przyjąłeś mandatu to w końcu Cię przy jakimś pierwszym lepszym legitymowaniu zawiozą na komendę i wtedy miej pieniądze w kieszeni albo pretensje do siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-06, 21:44 1
Taa nie przyjmujesz mandatu... ja też miałem z tą pajacerką do czynienia fakt że 10 lat temu, ale jednak.
Dostałem mandat za przekroczenie prędkości, który zapłaciłem w terminie. Po miesiącu od zapłacenia mandatu wyjechałem zagranicę i tam sobie pracowałem. Po upływie kilku miesięcy przyleciałem na urlop i jak to na urlopie byłem na imprezie. Rano wracałem do domu, a pod domem podchodzi do mnie dwóch typków (kryminalni po tajniaku) i pytają się: "Pan taki i taki ?" Po tym jak potwierdziłem dostałem informacje, że jestem poszukiwany i zostaje zatrzymany. Żadnych informacji odnośnie tego za co jestem zatrzymany a ja też nic nie wiedziałem bo przecież w kraju już trochę mnie nie było a nie popełniłem żadnego przestępstwa przed wyjazdem. Na komendzie dopiero podczas składania wyjaśnień dowiedziałem się, że chodzi o NIEZAPŁACONY mandat i o unikanie jego spłacenia. Po wyjaśnieniu, że mandat jest zapłacony i poinformowaniu, że mam nawet potwierdzenie znowu pojechaliśmy do mojego domu i odebraliśmy potwierdzenie. Co się okazało jakaś pajacówna nie zaksięgowała zapłaty za ten mandat co uruchomiło całą machinę sądowniczą (nie odbierane listy również) i przez błąd jakiejś idiotki koszty całej "akcji" przeciwko bandycie w mojej osobie lekko mówiąc przekroczyły kilkukrotnie wartość mandatu. Żeby było zabawniej nawet przepraszam nie usłyszałem i zostałem wypuszczony przed komisariat (oddalony od mojego domu o 7 km a ja bez grosza przy dupie i bez telefonu - spacerek). Podczas przesłuchania pojawił się też kolejny absurd, żeby uwaga: Dokonać zajęcia gotówki na poczet zapłaty mandatu (który był zapłacony) a jakby się okazało, że jednak jest zapłacony to gotówkę oddadzą. Dodatkowo pajacyk stwierdził, że była możliwość wystawienia międzynarodowego listu gończego (czyli ściągnięcie mnie z zagranicy w kajdankach za zapłacony mandat). Taaa niebieska mafia w pełni.
Na szczęście miałem potwierdzenie zapłaty bo pewnie też bym skończył jak ten gość w filmie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem