"Przed godziną 9:00 w Świebodzinie doszło do nietypowego wypadku – samochód osobowy uderzył w bok pociągu relacji Warszawa–Berlin. Stało się to mimo sprawnie działającej sygnalizacji i zamkniętych półrogatek. Na szczęście nikt nie został poszkodowany."
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:10
"Przed godziną 9:00 w Świebodzinie doszło do nietypowego wypadku – samochód osobowy uderzył w bok pociągu relacji Warszawa–Berlin. Stało się to mimo sprawnie działającej sygnalizacji i zamkniętych półrogatek. Na szczęście nikt nie został poszkodowany."
JoSeed napisał/a:
Ale nawet czołgista ma wglad przez dziurkę choć na wprost... zamkniętego szlabanu nie widział?
Miał dwie dziurki na dole szyby przy nawiewie. Też tak wracałem wielokrotnie z roboty
- tylko że się toczyłem bocznymi, aż się furka nie rozmroziła.
żmij napisał/a:
Śmiejesz się, a mają najstarszą Biedronkę na świecie.
Powstała jeszcze przed Chrystusem.
Nie znasz się - to Tesco powstało przed Chrystusem. Tyle, że Tesco już nie ma Chrystus chociaż stracił anteny to dalej stoi. Czasami ubiera tylko szalik Falubazu 🤣
[ Dodano: 2025-02-20, 18:12 ]
JoSeed napisał/a:
Ale nawet czołgista ma wglad przez dziurkę choć na wprost... zamkniętego szlabanu nie widział?
Widział, nie widział....... ale, że go nie poczuł jak w niego wjechał.....
Nie ostrzegać kategorycznie idioci sami wyeliminują się że społeczeństwa
Dostojny napisał/a:
Miał dwie dziurki na dole szyby przy nawiewie
Widać próbował nie w tę dziurkę
Już jeden z ciężarówki będzie płacił do końca życia za uszkodzony pociąg, teraz ten idiota z szybą zaszronioną. Płyn kosztuje 10zl, czy 15, a naprawa pociągu i koszt całej akcji oby wyszedł poza sumę gwarantowaną w ubezpieczeniu. A ubezpieczyciel też powinien się wypiąć, bo wsiadając jadąc i nic nie widząc, to robisz to umyślnie.
aligator napisał/a:
A może stracił przytomność ?miał wylew ?? Albo spadło mu pisiont groszy ?tak dużo pytań a brak odpowiedzi
Przecież się przyznał że szyby miał zamrożone i nic nie widział xd
We wiadomościach mówili ze miał zaparowane szyby i nic nie widział
Gunter88 napisał/a:
Na szczęście nikt nie został poszkodowany.
Jak to, na szczęście? Przecież to tragedia!
JoSeed napisał/a:
Dla mnie to świadome działanie kierowcy... Może jakby go pociągnąć po kieszeni za szkody drugi taż by się mocno zastanowił? 🤔
Gunter88 napisał/a:
Chyba nic nie widział/a
Dostojny napisał/a:
W komentarzu macie zbliżenie - czołgista.
Kierowca zignorował sygnały i wjechał na torowisko. Po zdarzeniu był w szoku i niewiele pamiętał. Ale przyznał, że nie przygotował auta do jazdy. Szyby miał zaśnieżone i zaparowane. Powiedział, że po prostu nie widział dobrze, co się dzieje na drodze - przekazał w rozmowie z tvn24.pl st. asp. Marcin Ruciński, rzecznik KPP w Świebodzinie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie