Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zygmundo 2017-05-24, 19:25 45
One go wp🤬lają, a on wp🤬la trawę, żeby się regenerować. Perpetuum mobile.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-05-24, 19:27 5
właśnie dlatego nie przepadam za hienami, bo nie zabijają ofiary przed śmiercią
Zgłoś
saves 2017-05-24, 19:35 4
One go nie żrą, tylko mu obciągają.
Zgłoś
Haylash 2017-05-24, 19:49 20
Po prostu wie, że ma przej🤬e
"A już c🤬j tam..."

kalijanek napisał/a:

nie zabijają ofiary przed śmiercią

No, lepiej byłoby zabić po śmierci, albo w trakcie.
Zgłoś
donkapusta 2017-05-24, 20:08
W takim upale nagranie jest prawdopodobnie wynikiem fatamorgany, zwanej fachowo mirażem.
Zgłoś
longlong7 2017-05-24, 21:38 1
Pewnie jest na dopalaczach
Zgłoś
Edek88ful 2017-05-24, 21:47 2
Na glodnego nie bedzie zdychał, tak jak żul musi byc zatankowany zanim p🤬lnie w kalendarz
Zgłoś
teha 2017-05-24, 22:12
pijany, czy naćpany ??
Zgłoś
Konto usunięte 2017-05-24, 22:33 1
To nawet nie jest Slow Food. To jakiś Immobile Food
Zgłoś
AaronSzechter 2017-05-24, 23:22
ot taki typowy Polak nawet nie wie że coś mu kradną . boli ale gdzie i czemu?
Zgłoś
Konto usunięte 2017-05-25, 1:42 7
widocznie wychodzi z tego samego zalozenia co zachodnia europa...

mysli, ze jak bedzie ignorowac problem to on zniknie
Zgłoś
Wiewór 2017-05-25, 7:52 12
To jest piękna inscenizacja obecnej sytuacji Polaków w naszym kraju.

Bawół to statystyczny Polak, który zap🤬la dziennie po 12h, 6 dni w tygodniu za kilka złotych.
Hieny rozszarpujące żywcem bawoła to państwo polskie wydzierające z niego ostatnią krwawicę przy pomocy podatków.
Pomimo tego, że bawół jest żywcem rozszarpywany to ma to kompletnie w c🤬ju i dalej robi swoje. Wp🤬la trawę i udaje, że wszystko jest gites. Ma wyj🤬e, że jest zjadany i wkrótce zdechnie.

W Polsce codziennie dop🤬lają nas podatkami. Mi w tym roku podatek od nieruchomości od tak bez żadnego powodu i przyczyny zwiększono o 100%. Wkrótce PIS wprowadzi kolejny podatek czyli abonament tv.
Powiedziecie mi do k🤬y nędzy. Czy was to nie wk🤬ia? Jesteśmy najbardziej j🤬ym narodem w Europie i cały czas się na to godzimy. Władza rozp🤬ala się autami za naszą kasę, co chwile afery korupcyjne, codziennie nowy podatek, najgorsza w Europie najgorzej opłacana służba zdrowia, wymiar sprawiedliwości który w ogóle nie funkcjonuje, najdroższe autostrady na świecie, najdroższy prąd i gaz w Europie, najdroższe jedzenie w Europie. Pensje na trzecim miejscu w Europie. ALE k🤬a od końca!
W tym miesiącu zapłaciłem już chyba coś koło 3 koła podatków. Straciłem rachubę. Jak byłem w urzędzie skarbowym to śmieć w okienku obejrzał moją deklarację i powiedział, że coś mu się nie zgadza i on musi zobaczyć czy ja nie obniżyłem deklarowanej kwoty bo wg niego ma być jeszcze 5 jawek więcej. Ręce k🤬a opadają...
Czy wy nie macie k🤬a dość? dlaczego my nie idziemy na ulicę po sprawiedliwość?

podpis użytkownika

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Konto usunięte 2017-05-25, 8:49 6
Abraxus, ciekawa alegoria, ale można trafniej.
Bawół jest właśnie Polską, a hieny symbolizują władzę. Wp🤬lają wołowatego, by "go ochronić" przed komarami. Natomiast my, społeczeństwo jesteśmy ziemią na którą władza co najwyżej sra. Społeczeństwo ciężko pracuje, czego efektem jest trawa pozwalająca państwu żyć.

K🤬a, nawet temat pokazujący bawoła wp🤬lanego przez hieny schodzi na politykę...

Abraxus napisał/a:

Czy wy nie macie k🤬a dość? dlaczego my nie idziemy na ulicę po sprawiedliwość?

Pogrom... hmmm... mów mi tak, mów mi jeszcze.
Mamy armię i policję w tak c🤬jowym stanie, że parę tys ludzi wystarczy, by przeprowadzić przewrót.
Choć standardowo w najlepszym razie da to coś na kształt majdanu z 2014 r.
Zgłoś
kamil-c 2017-05-25, 12:22 2
Gnu ma wyj🤬e na wszystko hahahh

@C.Z.E.S.I.E.K
@Abraxus

Świetne porównania dlatego ja sp🤬alam na Islandię. Po 20 latach pracy w korporacji niby dobrze płatnej jak na polskie warunki...
Czemu? Bo stwierdziłem że w tym kraju jest z roku na rok gorzej. Pamiętam kilkanaście lat temu nawet jakoś się żyło, teraz pracując razem z żoną, trzeba się liczyć z każdym groszem... Latam po innych krajach i widzę jak ludzie żyją. Bele robol z produkcji na zachodzie ma większy luz materialny niż wykwalifikowany pracownik w Polsce.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie