👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@FunTastic na grzędzie to kura może siedzieć, ale nie wysiadywać jajko.
Zamiast jajecznicy z boczkiem, byłaby z pisklakiem. Skwarek to skwarek.
Zamiast jajecznicy z boczkiem, byłaby z pisklakiem. Skwarek to skwarek.

to juz wiem co tak mi ostatnio chrupało jak mi matka jajka ugotowała!!!!

FunTastic napisał/a:
ty tepakuTak to jak najbardziej normalne, że jajko to produkt po zapłodnieniu przez kurczaka. 37 stopni to naturalna temperatura w której następuje prawidłowy rozwój organizmu, tak jakby wysiadywała go kura na grzędzie, pe pewnym czasie taki byłby własnie efekt. Jedząc jajka jemy tak naprawdę niewyklute małe i to nie jest nic odkrywczego. Łatwo to przyuważyć ze względu na czerwone żyłki na niektórych żółtkach, które świadczą o tym, że powstał już zalążek maleństwa. Dlatego też wegetarianie nie spożywają jajek. Pozdrawiam.

Cytat:
Ja pie**ole... jak można w ogóle myśleć, że jak się gotuje jajko to się zacznie pisklak rozwijać... k***a... i tacy idioci będą zarabiać na moją emeryturę....
A kto powiedział ze będą

Właśnie jadłem gotowane jajko, gdy trafiłem na ten temat. Tak "smacznie" juz dawno nie miałem, dzięki

Tak długo robił tę jajecznicę, że aż się jajko znudziło i stało się kurą

z jajka sklepowego wykluje się jedynie to co usmarzysz... pamiętaj że one były zamrożone
czyli już martwe. Ps. jak byłem mały to usiadłem kiedyś na jajku bo myślałem że się coś wykluje, ale dupa była za ciężka i spodnie do prania

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie