Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:


Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:


Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Jajko
Czimchik • 2012-10-11, 16:33
Zastanawialiście się kiedyś, czym właściwie jest jajco?

podpis użytkownika

Sir Wolfgang Antonio Stanisław von Czimchik wypowiedział się.
Zgłoś
Avatar
r................3 2012-10-11, 17:01
i tak zrobie sobie jajecznice na kolacje
Zgłoś
Avatar
schab 2012-10-11, 17:03
hm nie wiedzialem codziennie cos nowego czlowiek sie uczy na tym sadisticu
Zgłoś
Avatar
B................o 2012-10-11, 18:48 24
Z ciekawości chciałam zobaczyć jak to tak naprawdę jest z tymi jajkami, bo z tego co pamiętam musi być jeden kogut w kurniku, a oto co znalazłam:

Stuletnie jaja

Z Wiki: "Proces przygotowania stuletnich jaj rozpoczyna się od włożenia jajek do blaszanego naczynia wypełnionego roztworem przygotowanym z gliny, niegaszonego wapna, soli, herbaty, łusek ryżowych i wody. Pojemnik z jajami jest szczelnie zamykany i odstawiany na okres około stu dni. W tym czasie dochodzi w nim do procesu gaszenia wapna, podczas którego jajka nagrzewają się, a następnie stygną. Twarda, hermetyczna skorupa, która oblepia jajko, zabezpiecza je przed zepsuciem. Po całym procesie białko robi się brązowe lub czarne i nabiera galaretowatej konsystencji, żółtko natomiast nabiera barwy brązowozielonej. Tak przygotowane jajka podaje się jako zimną zakąskę z sosem sojowym, octem winnym lub imbirem.

Nazwa stuletnie jaja pochodzi z faktu, że ich prawdziwy koneser, podobnie jak koneser win, przechowuje je nieraz po kilka, kilkanaście, a nawet więcej lat, uznając, że im starsze, tym bardziej są smaczne."

Wymysł oczywiście chiński...

Wygląda fantastycznie...



Zgłoś
Avatar
S................d 2012-10-11, 19:11 17
No tak, miesiączka raz dziennie (kura znosi mniej więcej jedno jajo na dobę) to żaden kogut nie wysiedzi w takim towarzystwie.
Zgłoś
Avatar
łysa_pała 2012-10-11, 19:49 9
Taki kawał i się przypomniał:
-Mamo, z tym jajkiem wszystko jest ok?
-Jedz i nie marudź! Dobre jest!
-A dziubek tez muszę zjeść?
Zgłoś
Avatar
Cossmos 2012-10-12, 13:06
Wegetariański bełkot? Co, że niby kogut chodzi i spuszcza się na jajka? Oo
Zgłoś
Avatar
viktorx 2012-10-12, 14:31
Te stuletnie jaja zawsze w Fear Factor (Nieustraszeni) jedli
Zgłoś
Avatar
Aston90 2012-10-12, 17:59
Jajku chyba bliżej do owulacji niż do miesiączkowania, ale co ja tam wiem.
Zgłoś
Avatar
r................o 2012-10-12, 19:00
i co z tego? jajecznica zawsze będzie dobra i nic tego nie zmieni
Zgłoś
Avatar
kcm 2012-10-13, 2:55
Tak naprawde to te jaja sie sie nazywaja tysiąc letnie jaja i w chinach jest to rarytas

podpis użytkownika

Jak Upadne To Wstane...A Wtedy Ty Masz Przej🤬e.
Zgłoś
Avatar
robson101 2012-10-13, 12:06
wygląda jak gówno
Zgłoś