📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
44 minuty temu

Arashel chyba żyjesz w innym świecie niż ja, ponieważ według mnie nie byłoby tak kolorowo jak mówisz. Zresztą nie chce się wymądrzać ale są ludzie mądrzejsi od nas którzy przewidują takie scenariusze, żaden z nich nie jest wizja którą ty przedstawiasz, żaden nawet ten najbardziej optymistyczny. Ja widzę miliony problemow z powodu braku czarnego złota, film tez przedstawia to czarno na białym. Ty nazywasz film głupim i masz złote rozwiązania, startuj do rządu będę na Ciebie głosował.
Masz rację że żyję w innym świecie. Ja w przeciwieństwie do was(niektórych) nie wierzę w to co mi TV zaserwuje. Bo wiem że bez różnicy czy to TVN24, BBC czy Aldżazira, to i tak one działają na prostej zasadzie: informować ludzi głównie tylko o tym jak bardzo jesteśmy ograniczeni umysłowo, pomysłowo, finansowo i bez pomocy rządów(żyjących m.in. z podatków i haraczy z ropy) sobie nie poradzimy nigdy.
Ba... Nawet na uczelniach wyżsysz uczy się o budowanie takich rzeczy tak jak tego premier danego kraju chce a nie jak to powinno być...
Te wszystkie wymogi narzucane przez rządy dotyczące budowy nie działają pozytywnie.
Czarnobyl - pazerne przedłużanie działania przez rządy komunistów.
Fukushima - idiotyczna myśl rządy by zbudować elektrownię atomową na terenie czynnym sejsmicznie.
USA - dziesiątki prywatnych, nawet tanich, bez działań rządu z małymi wymogami dot. budowy elektrowni działa bez żadnych problemów przy budowie czy potem działaniu.
Ja wierzę w ludzi i wiem że mamy tak wysoki poziom zaawansowania że gdy dojdzie do jakieś tragedii to zbierzemy się i bez trudów oraz ropy zbudujemy co trzeba.
Ba... Nawet na uczelniach wyżsysz uczy się o budowanie takich rzeczy tak jak tego premier danego kraju chce a nie jak to powinno być...
Te wszystkie wymogi narzucane przez rządy dotyczące budowy nie działają pozytywnie.
Czarnobyl - pazerne przedłużanie działania przez rządy komunistów.
Fukushima - idiotyczna myśl rządy by zbudować elektrownię atomową na terenie czynnym sejsmicznie.
USA - dziesiątki prywatnych, nawet tanich, bez działań rządu z małymi wymogami dot. budowy elektrowni działa bez żadnych problemów przy budowie czy potem działaniu.
Ja wierzę w ludzi i wiem że mamy tak wysoki poziom zaawansowania że gdy dojdzie do jakieś tragedii to zbierzemy się i bez trudów oraz ropy zbudujemy co trzeba.
A mnie zastanawia w tym filmie, dlaczego jak w USA skończy się ropa to już na całym świecie tej ropy nie ma ?!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie