📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:58

Zawsze jest w p🤬du alternatywnych metod napędzania pojazdów, na ropę z konopi można jeździć, na alkohol, prąd, wodę, śmieci, słońce i nawet na silnik wyprodukowany z magnezów.
Jakby jej zabrakło to tabor przerobiony na gaz ziemny. Najlepiej płynny tzw LNG. W USA spora część Tirów na tym lata. Tutaj nie ma problemu czy silnik benzynowy czy diesla. Sam gaz ziemny jest lepszy od tych dwóch paliw, po pierwsze już dużo bardziej przyjazny dla środowiska, silniki na nim pracują ciszej i sprawniej, plus miałby przedłużoną żywotność. Spalanie się nie zwiększa, mocy nie ubywa. Plus stacje benzynową można zrobić u siebie w domu.. wystarczy specjalny kompresor jeżeli mowimy o CNG i podłączamy do niego taką samą rurę jak do kuchenki.
Poza gazem ziemnym.. auta elektryczne, parowe, wodorowe, alkoholowe (te popularne są w Brazyli, tam auta sprzedawane w salonie mając zasilanie na etanol) sporo jest alternatyw.
Poza gazem ziemnym.. auta elektryczne, parowe, wodorowe, alkoholowe (te popularne są w Brazyli, tam auta sprzedawane w salonie mając zasilanie na etanol) sporo jest alternatyw.

Nie chce mi się szukać tego typa, co to twierdzi, że najbardziej ucierpiałaby komunikacja, ale wiedz, że chrzanisz!
Sprawdź listę wszystkich zastosowań ropy i jak wyjdziesz z szoku chodź i tu i przeproś.

Sprawdź listę wszystkich zastosowań ropy i jak wyjdziesz z szoku chodź i tu i przeproś.

podobno gdyby udało się uzyskać energię z atomów wodoru, jedna szklanka wody starczyłaby na zasilanie całego Szczecina przez miesiąc. nieźle co?

Tak prawdę mówiąc, jest bardzo wiele aspektów które człowiek musiał by zmienić, a w dobie dzisiejszego wygodnego zycia i lenistwa wątpię aby chociaż połowa przetrwała. Moze w małych bogatych krajach, gdzie ludzie są świadomi zagrożenia reakcja była by na tyle szybka, aby zmienić sposób życia (stawiam na Japonie jako największe szanse). Ale patrząc np na Polske to na dzień dobry mam przesrane, ponieważ choruje na cukrzyce to teraz mam problem z dostępem insuliny a co będzie gdy jej nie będzie?. Ludzie uzależnieni od farmaceutyki na pewno lecą od razu na odstrzał. Gdzie woda pitna, gdzie odprowadzanie ścieków a co z tym związane choroby? Nastała by era kamienia łupanego co i tak prędzej czy później nastąpi, tylko wtedy musi być inne pokolenie świadomych tego jak drogocenne są nie odnawialne zasoby naturalne
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie