Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
NEGANxLUCILLE 2024-12-13, 12:13 2
Ja mam składaną i świetnie się sprawdza do suszenia pościeli.
Zgłoś
WKND 2024-12-13, 12:23 1
Nie bardzo rozumiem zamysł, bo i tak rozładowuje ręcznie, a takie małe szczapki bez kłopotu wrzuciłby przez to okienko nie schylając się nawet. Najwyżej dokopał by nogą, a tak to zmniejsza prześwit o jakąś 1/3, a nadal robi tę samą fizyczną pracę. Zgadzam się z opisem, to i wygląda i jest głupie.

podpis użytkownika

"Aby dowiedzieć się kto Tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno Ci krytykować"
Voltaire
Zgłoś
zwierzak30 2024-12-13, 13:55 4
WKND napisał/a:

Nie bardzo rozumiem zamysł, bo i tak rozładowuje ręcznie, a takie małe szczapki bez kłopotu wrzuciłby przez to okienko nie schylając się nawet. Najwyżej dokopał by nogą, a tak to zmniejsza prześwit o jakąś 1/3, a nadal robi tę samą fizyczną pracę. Zgadzam się z opisem, to i wygląda i jest głupie.

Maruda jesteś.
Zgłoś
psyhepl 2024-12-13, 14:36 4
WKND napisał/a:

Nie pracowałeś chyba nigdy fizycznie
Co innego jest coś odkładać ciężkiego a co innego tym rzucać
Różnica jest subtelna ale jest
Zgłoś
KremufkowyPotwor 2024-12-13, 14:54 4
psyhepl napisał/a:

Dokładnie a dochodzi jeszcze ryzyko uszkodzenia elewacji bo okienko jest małe
Zgłoś
WKND 2024-12-13, 15:06 2
psyhepl napisał/a:

Nie pracuję fizycznie zawodowo, ale zdarza mi się układać drzewo (ojciec ze swoją mają kopciucha i po 73 lata na karkach, to nie dadzą już rady paru metrów sprawnie poskładać). Tak pocięte drzewo jak widzę na tym filmiku c🤬ja waży, no chyba, że jest w c🤬j mokre, ale zakładam, że nie. Ja bym to wyj🤬 z tej przyczepki na chodnik i wmiótł do środka dużą uliczną miotłą, bez żadnego schylania się. Na tej przyczepce nie ma nawet metra drzewa.

podpis użytkownika

Voltaire
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2024-12-13, 15:50 1
Kici-Kici napisał/a:

Ja mam składaną i świetnie się sprawdza do suszenia pościeli.

Postanowienie noworoczne?
Zgłoś
turor 2024-12-13, 16:11 3
WKND napisał/a:

Nie pracuję fizycznie zawodowo, ale zdarza mi się układać drzewo (ojciec ze swoją mają kopciucha i po 73 lata na karkach, to nie dadzą już rady paru metrów sprawnie poskładać). Tak pocięte drzewo jak widzę na tym filmiku c🤬ja waży, no chyba, że jest w c🤬j mokre, ale zakładam, że nie. Ja bym to wyj🤬 z tej przyczepki na chodnik i wmiótł do środka dużą uliczną miotłą, bez żadnego schylania się. Na tej przyczepce nie ma nawet metra drzewa.

Wstań od kompa, zrób 3x 30 skłonów i jutro pogadamy o wrażeniach.
Zgłoś
NEGANxLUCILLE 2024-12-13, 17:43 1
Marian_Koniuszko napisał/a:

Postanowienie noworoczne?

Nie. Tygrysy nie muszą nic zmieniać w swoim ciele
Zgłoś
WKND 2024-12-13, 17:49 1
turor napisał/a:

Wstań od kompa, zrób 3x 30 skłonów i jutro pogadamy o wrażeniach.

Ale czemu każesz mi się schylać, gdy ja mówię, jak rozwiązałbym zagadnienie bez potrzeby schylania? Ja oceniam pana z filmiku czysto subiektywnie, poprzez pryzmat tego co widzę w kadrze, oraz własnych możliwości. Ja nie mogę pracować z obciążonym kręgosłupem, zatem zawsze szukam rozwiązania efektywnego, które obciążenie omija. Pan na filmiku pracuje w pozycji pochylonej, na zgiętym odcinku lędźwiowym, przede wszystkim dlatego, że wymusza to na nim konstrukcja bieżni, bo nie może zdemontować górnych elementów, gdyż albo jej nie uruchomi, albo mu szkoda. Mi bardziej szkoda kręgosłupa. Dlatego wolałbym się oszczędzić i zrobić co mówiłem. Wysypać na ziemię i zgarnąć do okienka przy pomocy narzędzia typu szczota - ulicznica

podpis użytkownika

Voltaire
Zgłoś
elim 2024-12-13, 18:58 1
Czyli rozj🤬ie sobie bieżni (resztki z tego drewna mogą po prostu utkwić w tej bieżni) która nie jest jakaś tania żeby właściwie nic sobie nie ułatwić bo gdyby wrzucał przez to okienko to niewiele mu robi różnicy, a możliwe że by szybciej wykonał robotę.
Zgłoś
Siriuz 2024-12-13, 18:58 2
Problem w tym, że taśma wciąga syf i upieprzy środek. Będzie albo rozkręcanie i sprzątanie albo zdechnie szybciej niż przewidywano. Poza tym gdzie on to trzymał, że chciało mu się to wyciągnąć i przenieść?

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
ZiooMall 2024-12-14, 10:51 1
Trzeba być z🤬bem żeby wciąż potrzebować drewna do ogrzania domu XD
Zgłoś
mk61 2024-12-14, 16:37
WKND napisał/a:

Ale czemu każesz mi się schylać, gdy ja mówię, jak rozwiązałbym zagadnienie bez potrzeby schylania? Ja oceniam pana z filmiku czysto subiektywnie, poprzez pryzmat tego co widzę w kadrze, oraz własnych możliwości. Ja nie mogę pracować z obciążonym kręgosłupem, zatem zawsze szukam rozwiązania efektywnego, które obciążenie omija. Pan na filmiku pracuje w pozycji pochylonej, na zgiętym odcinku lędźwiowym, przede wszystkim dlatego, że wymusza to na nim konstrukcja bieżni, bo nie może zdemontować górnych elementów, gdyż albo jej nie uruchomi, albo mu szkoda. Mi bardziej szkoda kręgosłupa. Dlatego wolałbym się oszczędzić i zrobić co mówiłem. Wysypać na ziemię i zgarnąć do okienka przy pomocy narzędzia typu szczota - ulicznica

Oj p🤬lisz. Szczoteczką do zębów byś pewnie przegarnął. Oj p🤬lisz.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie