👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@zioomJP ależ ja nie kwestionowałem niczego, tylko doczepiałem się jednego posta psełdoateisty
Jak na razie "zaliczam" wszystkie(możliwe) sakramenty tylko jakoś nie przywiązuje wagi do wizyty w Kościele. Nie mówiłem też nic co do tego ze Katolik nie może siedzieć na Sadolu.
Ej który tu cytował coś na miarę Zakładu Pascala?

Jak na razie "zaliczam" wszystkie(możliwe) sakramenty tylko jakoś nie przywiązuje wagi do wizyty w Kościele. Nie mówiłem też nic co do tego ze Katolik nie może siedzieć na Sadolu.
Ej który tu cytował coś na miarę Zakładu Pascala?

Bronisław_Komorowski napisał/a:
Do Boga.
Cytat:
24 Bóg, który stworzył świat i wszystko na nim, On, który jest Panem nieba i ziemi, nie mieszka w świątyniach zbudowanych ręką ludzką 25 i nie odbiera posługi z rąk ludzkich, jak gdyby czegoś potrzebował, bo sam daje wszystkim życie i oddech, i wszystko.
Wniosek z tego jaki?
zazwyczaj takie silne jednostki niepotrzebujące wiary zmieniają zdanie gdy w ich życiu coś się mocno sypie (nie mówie tu o utracie pracy, czy debecie na koncie) ale jakis rak, czyjaś śmierć może inwalidztwo...
Przeczytałeś Biblie? Wiesz co Jahwe nakazał robić z ludźmi niewierzącymi?
Cytat:
Więc drogie dzieci przyzwyczajajcie się bo śmiejąc się i olewając własną wiarę pozwalacie na przejmowanie inicjatywy tym buraczanym imamom co ROZKAZUJĄ to i tamto, a gdzie w kościele katolickim ktoś kogoś do czegoś zmusza?
Dekalog
to mowisz ze dekalog jest fee i beee? tak ? TO IDZ ZABIJAC I KRASC NA ULICE !! idz jak taki madry jestes . dekalog mowi co robic by nikogo nie skrzywdzic jak zyc z wlasnym soba i innymi . musza byc jakies zasady prawo bo bez tego bylibysmy zwerzetami ;/ wiec pomysl troche "ateisto" bo obrazajac wierzacych wykazujesz sie brakiem mozgu
Cytat:
Więc drogie dzieci przyzwyczajajcie się bo śmiejąc się i olewając własną wiarę pozwalacie na przejmowanie inicjatywy tym buraczanym imamom co ROZKAZUJĄ to i tamto, a gdzie w kościele katolickim ktoś kogoś do czegoś zmusza?
Dekalog
to mowisz ze dekalog jest fee i beee? tak ? TO IDZ ZABIJAC I KRASC NA ULICE !! idz jak taki madry jestes . dekalog mowi co robic by nikogo nie skrzywdzic jak zyc z wlasnym soba i innymi . musza byc jakies zasady prawo bo bez tego bylibysmy zwerzetami ;/ wiec pomysl troche "ateisto" bo obrazajac wierzacych wykazujesz sie brakiem mozgu

vatherland napisał/a:
Jak wam źle to po co się chrzciliście? Po co komunie inne z tego typu rzeczy, dla rowerka? Zegareczka? W takim świetle wyglądacie gorzej niż kościelny co chodzi i zbiera co łaska.

Jak narzekacie że jesteście ochszczeni, to nie wiem czy wiecie, ale jest cos takiego jak apostazja. Nie psujcie Kościołowi statystyk i odejdźcie od niego.
I tak będziecie wracac, jak nadejdzie wojna albo kataklizm.
I tak będziecie wracac, jak nadejdzie wojna albo kataklizm.

Błe hłe hłe, temat wiary i juz gimbaza sie kloci, coz za zalosne przedstawionko ; *
Ksiedzy nie lubie, kosciolem gardze, jestem wierzacy, tyle mam do powiedzienia a ciopodupy ktorzy nie odrozniaja swoich twarzy od dup, moga sie wzajemnie pocalowac... Beda wiedziec gdzie
Gardze jedynie smieciami ktorze mowia "Każda wiara jest poj***na, tylko słabe jednostki jej potrzebują. ;c" - tempe, niesklonne do przemyslen, zakomplexsione ciopki, ktorym do zycia wystrcza kox i dzwiki, wsadzcie sobie w dupe druty zbrojeniowe.
Ksiedzy nie lubie, kosciolem gardze, jestem wierzacy, tyle mam do powiedzienia a ciopodupy ktorzy nie odrozniaja swoich twarzy od dup, moga sie wzajemnie pocalowac... Beda wiedziec gdzie
Gardze jedynie smieciami ktorze mowia "Każda wiara jest poj***na, tylko słabe jednostki jej potrzebują. ;c" - tempe, niesklonne do przemyslen, zakomplexsione ciopki, ktorym do zycia wystrcza kox i dzwiki, wsadzcie sobie w dupe druty zbrojeniowe.

"(Ateizm to też jest wiara)" a wlasnie nie-.- to jest jej brak, to bardziej postawa spoleczna... Ateistow szanuje, ale nie takich niziolkow jak juz mowilem 2 posty wyzej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie