A tak wyglądają argumenty naszych internetowych zwolenników wolnego rynku. Dobry system masz w Kanadzie czy Szwajcarii gdzie nie masz wolnego rynku jakiego chcieliby internetowi wojownicy pod dowództwem JKM tylko system, który próbuje znaleźć równowagę pomiędzy pomiędzy prawicą i lewicą. Jak widać na przykładzie tych państw taką równowagę da się znaleźć a taki kierunek polityczny nazywa się "trzecią drogą" (w Polsce niby mamy partie które realizują taką wizję ale te wszystkie partie to w większości byli komuniści).
Szwajcaria ma podatki w wysokości od 12% do 33% (na firmy) także to jest jeszcze w granicach wolnego rynku, a nie jakiejś tam "trzeciej drogi". Trzecią drogę to już masz w Polsce (można założyć firmę, ale i tak wszystko robi państwo) i to się nazywa socjalizm. Socjalizm jest między kapitalizmem, a komunizmem i widzisz jak jest - i tak wychodzi na lewo.
A i jeszcze jedno - pozwól, że padniesz ofiarą mojego ulubionego zabiegu czyli zestawienie dwóch cytatów tej samej osoby.
A tak wyglądają argumenty naszych internetowych zwolenników wolnego rynku.
jakiego chcieliby internetowi wojownicy pod dowództwem JKM tylko system
A i jeszcze jedno... hejtować każdy umie, ale hejt nie wejdzie do Sejmu tylko partia. Jak masz pomysł to promuj partię, a nie tylko krytykuj inne pomysły.
Szwajcaria ma podatki w wysokości od 12% do 33% (na firmy) także to jest jeszcze w granicach wolnego rynku, a nie jakiejś tam "trzeciej drogi".
Że co? To istnieje limit podatków "w graniach wolnego" rynku? Jeszcze raz, że co? Szwajcaria wydaje też znacznie więcej % PKB na socjal. Dokładnie 27,3 % a Polska 18.9%. Szwajcaria jest wręcz modelowym przykładem realizowania polityki "trzeciej drogi". Do tego pojęcia podchodzisz jak do novum co dziwne, skoro tak interesujesz się polityką.
Po drugie - nie bardzo wiem w jaki osób "padłem ofiarą" zestawienia cytatów. Co one mają ze sobą wspólnego?
A i jeszcze jedno... hejtować każdy umie, ale hejt nie wejdzie do Sejmu tylko partia. Jak masz pomysł to promuj partię, a nie tylko krytykuj inne pomysły.
I znowu, że co? To muszę promować partie aby wyrazić swoje zdanie? Ciekawa zasada. Swoją drogą to śmieszne, że gdy ja grzecznie bez obrażania kogokolwiek wyrażam swoją opinię to hejt a wyzwiska niuepoprarte zadnymi argumentami @elBiaauawy są pewnie już ok bo lecą "w dobrą stronę"

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie