konto usunięte
2012-08-10, 19:33
wszystkie religie to zło.
piwo za absurdy jednej z nich.
konto usunięte
2012-08-10, 19:47
Islam ma podobne wartości etyczne co wczesna religia chrześcijańska. Jeszcze nie tak dawno temu chrześcijanie traktowali innowierców tak samo jak islamiści. Jeżeli porównać obie te religie są bardzo podobne pod względem dogmatycznym. Z tymże teraz chrześcijaństwo wyrosło z mocnego gnębienia innych ( innych z różnych powodów czy to czary czy bycie homo czy po prostu duże majątki ziemskie które podobały się biskupom ). Więc powiem tak przyganiał kocioł garnkowi.
konto usunięte
2012-08-10, 20:29
erni13, z tą wieprzowiną to niezły patent. W Izraelu, aby zapobiec zamachom w autobusach rozwiesza się świńskie mięso w foli. Biedny muslim w trakcie eksplozji ufajda się w nieczystym mięsku i nici z dziewic od allaha w raju. Prymitywizm tych zwierząt jest zatrważający
konto usunięte
2012-08-10, 21:03
McMenel, miał na myśli to jak chrześcijanie szerzyli swoją wiarę. Nowy Testament dopiero po średniowieczu zaczęto traktować inaczej bądź go zmieniono by wyszło na religię miłosierdzia...
konto usunięte
2012-08-10, 23:07
Za obrazę Jezusa, Kościół nawołuje do słownego potępienia czynu lub modlenia się za osobę, która się tego dopuściła. Za obrazę Mahometa, duchowni przedstawiciele islamu nakładają karę śmierci na niewiernego(wiele wyroków wykonano na mieszkańcach Europy). Gdybym postanowił odstąpić od chrześcijaństwa, nikt mnie nie ukamienuje, nie zetnie mi głowy, nie zeszmaci mi żony i nie opluje dzieci. Taka ciekawostka: Wiecie, że w prawie muzułmanów, gw🤬t na muzułmance jest przestępstwem, a gw🤬t na chrześcijance nie podlega nawet pod wykroczenie.