📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
51 minut temu

To też nie jest jakiś ślązok, ino jakiś basztard bo to on nie godo gwarą tylko staro się godać, a to zupełnie coś innego. Ślązacy mają bełkot? a kaszubi nie mają?

14 lat w Silesii, 14 lat w Gliwicach. Mimo, że nigdy nie gadałem po śląsku, a ze zwrotów to znam kilka i kilka słów (typu: "pado" albo "jo żech widzioł") to zawsze lubię posłuchać jak ktoś tak fest godo - a mam kilku znajomych z Katowic, którzy robią to prześwietnie
. Śląsk jak zwykle na propsie.

@John Deere
Naprawdę uważasz, że te pola, które macie na Śląsku wystarczyłyby do wyżywienia was, gdybyście byli osobnym państwem? Nie pokładaj również takich nadziei w swoim węglu. Jakościowo wcale nie jest lepszy niż węgiel Niemiecki, Francuski czy Ukraiński. A eksportujecie go, bo co macie z nim zrobić
? Przecież kasę skądś trzeba czerpać. Mówię tylko, że cena waszego węgla by ucierpiała na odłączeniu się od Polski. Eksport również, bo wasz węgiel jest wysyłany głównie do polskich miast, czyli nie płacicie ceł za przewiezienie go przez granicę.
Naprawdę uważasz, że te pola, które macie na Śląsku wystarczyłyby do wyżywienia was, gdybyście byli osobnym państwem? Nie pokładaj również takich nadziei w swoim węglu. Jakościowo wcale nie jest lepszy niż węgiel Niemiecki, Francuski czy Ukraiński. A eksportujecie go, bo co macie z nim zrobić

Hehehejty same, ale wy macie gule wszyscy beka z kablowych napinaczy z Warszawki,
Jerona chopie to mosz dobre !
Jerona chopie to mosz dobre !

Widać, że jakiś gorol chcę być fajny, i próbuje (nie udolnie zresztą) naśladować śląską gwarę...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie