Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 4:17
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Romper 2013-06-29, 9:19
Speakers' Corner, miejsce w północno-wschodnim narożniku Hyde Parku, znane z niczym nieskrępowanych wystąpień kogokolwiek, na jakikolwiek – nawet najbardziej nieprawdopodobny – temat i w możliwie ekscentryczny sposób. Wydzielone do debat publicznych w roku 1872. Uznawane za symbol wolności słowa.

Dziękuje.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 9:22 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 9:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 9:29
Zgłoś
Rafal1757 2013-06-29, 9:58
Zgłoś
Machol 2013-06-29, 10:06
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 10:10 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 10:19 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 10:32
Plecionkarz napisał/a:

Ateizm to też religia bo opiera się na wierze w ostateczny koniec w chwili śmierci.

Trolling to też religia, bo opiera się na wierze, że ktoś się nabierze

Machol napisał/a:

Można ateizm traktować jako religię, tak jak resztę, albo wszystkie religie jako różne światopoglądy. Bo z każdą religią wiąże się system przekonań.

Nie można. Można powiedzieć, że z religią wiąże się pewien światopogląd(czy jak wolisz system przekonań), ale nie jest to sam światopogląd. Ateizm jest tylko i wyłącznie światopoglądem, nie wiąże się z tym żadna religia, bo żeby była religia, to potrzebne jest bóstwo do czczenia, dziękuję, do widzenia.
Zgłoś
Stawiam piwa pojebom 2013-06-29, 10:37 2
Zgłoś
Yamissek 2013-06-29, 10:43 1
Do ateizmu nie należy nakłaniać/przekonywać, powinieneś sam dojść do prawdy by tak na prawdę ją poznać, ja do wszystkiego doszedłem sam, logicznym myśleniem i układaniem faktów dlatego uważam siebie za ateiste.
Jestem tolerancyjny względem ludzi wierzących, o ile nie próbują oni nakłaniać mnie do swojej wiary w jakikolwiek sposób.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 10:50
Stawiam piwa pojebom napisał/a:

Widzę często w takich dyskusjach głosy ,że tzw. "porządny" ateista to taki co ma w dupie religie i tyle. Co naprawdę mają na myśli Ci ,którzy tak mówią: Porządny ateista to taki co trzyma morde na kłódkę i w ogóle najlepiej jakby udawał ,że nie istnieje

To jest tak prawdziwe
Można to porównać do wstawki w Simpsonach, gdzie w jednym odcinku były prezentowane czasy, w których kobiety nie miały wiele do powiedzenia i kiedy mała dziewczynka zaczęła coś gadać do mężczyzn, to jeden z nich jej przerwał i mówi - "Grzeczne dziewczynki tylko widać, nie słychać", a wiadomo co miał na myśli.

Yamissek napisał/a:

Do ateizmu nie należy nakłaniać/przekonywać, powinieneś sam dojść do prawdy by tak na prawdę ją poznać, ja do wszystkiego doszedłem sam, logicznym myśleniem i układaniem faktów dlatego uważam siebie za ateiste.
Jestem tolerancyjny względem ludzi wierzących, o ile nie próbują oni nakłaniać mnie do swojej wiary w jakikolwiek sposób.

Dooooookładnie, tego nikt nikomu nie narzuca, tylko samemu się do tego dochodzi, poprzez logikę.
Zgłoś
_arci 2013-06-29, 10:51
Yamissek napisał/a:

Gdyby to były logiczne argumenty nie do podważenia to jestem otwarty na rozmowę. Podpisuję się pod resztą. Amen.
Zgłoś
JohnJ 2013-06-29, 11:12
POLAK_nie_polaczek napisał/a:

Edit: Dodam także, że Ateizm to nie religia, to światopogląd.

Nie zgadzam sie z tym. Raczej jestes (tak jak ja) agnostykiem. Ateizm to religia. Ateisci wierza w to, ze nie ma boga. Czyli to jest wiara.
Agnostycy nie wierza w nic, co nie zostanie im udowodnione. Wszystkie opcje otwarte i niech sobie inni wierza w co tylko chca, dopoki nie zabijaja (ich zdaniem) nie wierzacych.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-29, 11:19
JohnJ napisał/a:

Nie zgadzam sie z tym. Raczej jestes (tak jak ja) agnostykiem. Ateizm to religia. Ateisci wierza w to, ze nie ma boga. Czyli to jest wiara.

Wybacz, ale lepiej wiem kim jestem. Agnostyk(jak sam napisałeś) bierze pod uwagę, że mogą być jakieś poważne dowody na istnienie boga, a Ateista wie(a nie wierzy), że nie ma boga, dlatego takich dowodów nie potrzebuje, bo wie, że ich nigdy nie będzie. Także Ty jesteś Agnostykiem, a ja Ateistą i jest ok
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem