📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:22
I to akurat, może uświadomić rodzicom jak bardzo muszą uważać na dzieci. Nie wiem tylko dlaczego ktoś dopisał w nazwie "prank" skoro to nie jest żaden prank, a gość na wstępie mówi matkom, ze podejdzie do ich dzieci i pokaże im jak łatwo porawać dziecko etc.
Piwo leci.
Piwo leci.
Pierwszy sensowny social experiment jaki widziałem na tym portalu. Piwo.
Polnischefuhrer napisał/a:
gratulacje dla rodziców![]()
Niekoniecznie. Dzieci są różne. Jednemu możesz gadać milion razy, żeby nie gadało z obcymi a i tak nie załapie, innemu powiesz raz i będzie ostrożne, jeszcze innemu powiesz i będziesz myślał, że załapało a potem pójdzie z kimś obcym za rączkę. To tak, jak z wrzątkiem/ostrymi przedmiotami/czymkolwiek. Jednego ostrzeżesz i będzie ostrożne, inne się musi poparzyć. Wychodzi, że trza uważać i nie ufać bezgranicznie kilkulatkowi.
Rottenlady napisał/a:
I temu trzeba dzieciaka pilnować.
Albo po prostu nie mieć
Idziesz z dzieckiem na plac zabaw to z nim siedzisz i ciągle mu się przyglądasz. Jak chodziłem z mamą na plac zabaw to zawsze miała na mnie oko próbowałem tylko gdzieś uciec na chwile to od razu mnie wołała (tak bardzo było ze mną ostrożna) ale to były stare czasy dzisiejsze matki są strasznie głupie umawiają się takie 4 solary na plac zabaw i pieprzą o paznokciach a dzieciaki mogą robić co tylko im się podoba. Nawet nie zauważą kiedy dzieciak zginie. Pozdrawiam.
dziecko mogło poczuc sie pewniej widząc że matka wczesniej rozmawia z panem "nieznajomym", więc już nie był taki nieznajomy.
ja mam wrażenie że nawet jeśli dziecko rozumie co się do niego mówi "że nie wolno rozmawiać z nieznajomymi" rodzice i szkoła podają podstawowe wiadomości dzieciom
widziałam parę takich filmów dla dzieci - i zazwyczaj dzieci kojarzą to ze "starszym panem w płaszczu"
mogli zrobić film o tym jak zadają dzieciom pytanie "z jakimi ludźmi nie można rozmawiać jak se takiego pana/panią wyobrażają"
a tu podchodzi miły młody chłopak "zadbany" ze ślicznym pieskiem - rozmowa jak najbardziej pozytywna...
Film jest jak najbardziej ciekawy i chyba każdy powinien pomyśleć nad tym
widziałam parę takich filmów dla dzieci - i zazwyczaj dzieci kojarzą to ze "starszym panem w płaszczu"
mogli zrobić film o tym jak zadają dzieciom pytanie "z jakimi ludźmi nie można rozmawiać jak se takiego pana/panią wyobrażają"
a tu podchodzi miły młody chłopak "zadbany" ze ślicznym pieskiem - rozmowa jak najbardziej pozytywna...
Film jest jak najbardziej ciekawy i chyba każdy powinien pomyśleć nad tym
wizzPL napisał/a:
ja mam wrażenie że nawet jeśli dziecko rozumie co się do niego mówi "że nie wolno rozmawiać z nieznajomymi" rodzice i szkoła podają podstawowe wiadomości dzieciom
Film jest jak najbardziej ciekawy i chyba każdy powinien pomyśleć nad tym![]()
Szczególnie księża wyglądają dobrodusznie
Ale ogólnie racja. Najmilej wyglądająca osoba może być zwyrolem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie