Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Nabs 2012-05-07, 23:31 3
Trochę z tym pojazdem na dupstep, jest tak samo jak z pojazdem na metal - że zawsze jest darcie ryja i nap🤬lanie że mózg się może zlasować... Lubię muzykę, ale nie mam zamiaru jak czopek, dzielić na lepszą lub gorszą muzykę, słucham tego co da się słuchać i ten kawałek który gość zagrał był w miarę ok. Niektóre kawałki dubstepowe są tak samo zj🤬e jak rokowe, metalowe, popowe, czy nawet utwory muzyki klasycznej.

Nie wiem co się niektórzy spuszczają, jak c🤬jowe to nie słuchaj, w czym k🤬a problem?
Zgłoś
.................. 2012-05-07, 23:32
Nabs napisał/a:

Nie wiem co się niektórzy spuszczają, jak c🤬jowe to nie słuchaj, w czym k🤬a problem?

Ano w tym, że to Polacy i z natury muszą ponarzekać.
Zgłoś
z................d 2012-05-07, 23:41 1
Nabs napisał/a:

Trochę z tym pojazdem na dupstep, jest tak samo jak z pojazdem na metal - że zawsze jest darcie ryja i nap🤬lanie że mózg się może zlasować... Lubię muzykę, ale nie mam zamiaru jak czopek, dzielić na lepszą lub gorszą muzykę, słucham tego co da się słuchać i ten kawałek który gość zagrał był w miarę ok. Niektóre kawałki dubstepowe są tak samo zj🤬e jak rokowe, metalowe, popowe, czy nawet utwory muzyki klasycznej.

no dokladnie, kazdy slucha czegos co wzbudza w nim jakies emocje. np ja lubie mocne siekanie wiec hardcore/dubstep/neurofunk a nawet metalowe disturbed czy oldschoolowy limp bizkit rozp🤬ala mnie od srodka. ale co maja powiedziec ludzie ktorzy znaja "muzyke" tylko z vivy czy innego 4fun?
Zgłoś
dyziom 2012-05-07, 23:43
wk🤬iający ci gadający w tle ludzie...
Zgłoś
Snejku 2012-05-08, 0:06
C🤬jowa jakość dźwięków albo mi się słuchawki zj🤬y...
Zgłoś
burgund 2012-05-08, 0:21
ach te palce grzebalce, do jakich dźwięków doprowadzają
Zgłoś
S................a 2012-05-08, 0:35 3
zukennuken3d napisał/a:

w liverpoolu znam domoroslego dj'a, polaka, ktory do tworzenia uzywa tylko i wylacznie sampli. kupuje plyty, rozklada nuty na pojedyncze dzwieki, te zapisuje do odpowiednich folderow.

Szacunek dla twojego znajomego, bo zadaje sobie sporo trudu.

Sam jest Dj'em i o muzyce troche wiem i wiem jakie to jest ciężkie żeby połapać się w sprzęcie i przygotować cokolwiek. Bo jest to praca nie taka że podchodzisz włączasz sprzęt i odrazu grasz, bo jeżeli chcesz zrobić coś dobrego to trzeba się przygotować. Dużo ludzi uważa że jest to coś łatwego i nie potrzeba żadnej wiedzy...

Ktoś wspomniał że prawdziwy artysta zaczyna od instrumentów...
Zanim poszedłem w drogę Disk Jockey'a tworzyłem muzykę (wręcz uczyłem się), tworzę ją do dziś i nie odpuszczam i mam już z tego jakieś rezultaty i planuje w tym kierunku przyszłość.
Więc nie gadajcie że prawdziwy artysta zaczyna od instrumentów... prawdziwy artysta potrafi zrobić coś z niczego bądź tylko z tego co posiada, ktoś może być artystą a po prostu nie stać go na instrument to szuka innej drogi aby spełniać swoje hobby i to co kocha.
Zgłoś
Irenvelle 2012-05-08, 1:20
To istny kompromis pomiędzy palcówka a dubstepem
Zgłoś
B................s 2012-05-08, 1:32
Swka - strasznie skromny jesteś 'artysto' - może jakieś próbki ?
Zgłoś
Nabs 2012-05-08, 1:38 6
Linekk napisał/a:

Ano w tym, że to Polacy i z natury muszą ponarzekać.

Tutaj raczej nie jest narzekanie i raczej "polskość" nic do tego nie ma to jest coś na wzór ksenofobii, tylko zamiast do obcokrajowców, jest to skierowane do ludzi o innych gustach. Takie końskie sp🤬oliny nie rozumieją tego że komuś może podobać się coś innego i c🤬j, muszą wyrazić to swoim zj🤬ym zdaniem.

zukennuken3d napisał/a:

no dokladnie, kazdy slucha czegos co wzbudza w nim jakies emocje. np ja lubie mocne siekanie wiec hardcore/dubstep/neurofunk a nawet metalowe disturbed czy oldschoolowy limp bizkit rozp🤬ala mnie od srodka. ale co maja powiedziec ludzie ktorzy znaja "muzyke" tylko z vivy czy innego 4fun?

Weźmy na przykład ostatnio jakoś był temat o hardtechno, mnie niestety ono nie jara, a wręcz zniechęca do dalszego słuchania jakiejkolwiek muzyki, ale po c🤬j mam wchodzić do tematu i pisać jakie to jest gówno według mnie? Jakim trzeba być zjebem żeby mówienie komuś że ma zj🤬y gust (uważanie się za lepszego?) i się tym jaranie?

Ogólnie zauważam dość mocny trend, na rzucanie c🤬jami na wszystkich i wszystko czego się nie rozumie, czego się nie lubi, co się nie podoba. Nie podoba mi się dziewczyna - p🤬lony pasztet. Koleś ubiera się inaczej niż ja - pedał, brudas i c🤬j. Słucha innej muzyki - sp🤬olone warczenie wiertarki?

I tak na okrągło, jeden na drugiego, że ten jest głupi, że tamten ma wszy, a jeszcze inny małego k🤬sa. Rzygać mi się czasami jak czytam takie suchary, na okrągło to samo i najgorsze że wszędzie i na każdy jeden temat. Chyba żadne inne zwierze na tej planecie nie pała do swojego gatunku aż taką nienawiścią. Prawdziwe, smutne i przerażające.
Zgłoś
S................a 2012-05-08, 2:17 1
Bilans napisał/a:

Swka - strasznie skromny jesteś 'artysto' - może jakieś próbki ?

Próbka: soundcloud.com/skreamesk/skreamesk-vitae-demo
Zgłoś
Stranuh 2012-05-08, 12:12
C🤬jowe myślałem, że będą nią grać a ten jej palce wkłada...
Zgłoś
suchy945 2012-05-08, 19:39
@Swka Co nie zmienia faktu że DUPstep jest zj🤬y.
Zgłoś
Ghals 2012-05-08, 22:02 1
zukennuken3d napisał/a:

w koncu ktos poza mna napina sie na bezmozgie komenty na temat muzyki, piwko dla ciebie. a instrument zajebisty, innowacyjny, kosmiczny. ktos zna cene tego czegos ?

widac ze nie masz pojecia o samplowaniu. w liverpoolu znam domoroslego dj'a, polaka, ktory do tworzenia uzywa tylko i wylacznie sampli. kupuje plyty, rozklada nuty na pojedyncze dzwieki, te zapisuje do odpowiednich folderow. 2 lata temu mial ponad 40gb samych pojedynczych dzwiekow wiec prosze cie, nie p🤬l ze idzie na latwizne.
chwytow masz pare, kilka, kilkanascie max i mozesz to zwiekszyc tylko dodatkowa liczba strun. w muzyce elektronicznej masz nieograniczone mozliwosci, ogranicza cie tylko twoja wyobraznia. wniosek sam wyciagnij.

Źle, widać, że nie masz pojęcia o muzyce. Po pierwsze nie gra się wyłącznie na akordach (chwytach) ale też na poszczególnych strunach. Dwa technik gry jest też jest całkiem sporo, a każda brzmi inaczej. Trzy do gitary masz całe mnóstwo efektów, które w dodatku można łączyć. Możliwości nieograniczone.
Co do samej piłeczki do można by się pobawić pół godziny i rzucić w kąt. Brak tu skali, cokolwiek się naciśnie pasuje do całości i gdzie tu skill?

podpis użytkownika

xxx
Zgłoś
S................a 2012-05-08, 22:43
suchy945 napisał/a:

@Swka Co nie zmienia faktu że DUPstep jest zj🤬y.

Szkoda że tacy ludzie jak Ty też się "nie zmieniają"... Dziecinne zachowanie

Równie dobrze mogę wyklinać że poszczególne gatunki są "Ch*jowe" tylko dlatego że nie jest to mój gust, że nienawidzę jak drą ryja do mikrofonu z czego nic nie da rady praktycznie zrozumieć i jest to najgorsza muzyka itd...

I co mi to da ? Nic... Dlaczego? Bo każdy ma Swój odrębny styl, który go rusza i sprawia ciarki na plecach! Ludzie którzy mówią że "to i to jest zj🤬e" tylko dlatego bo tego nie lubią, pokazują tym swój własny niski poziom... Jak Ci się nie podoba to nie trzeba pisać odrazu że jest to zj🤬e itp. Wystarczy napisać że Ci się to nie podoba i nie jest to muzyka którą słuchasz więc zostawiasz to dla innych. Lepiej na tym wyjdziesz, a po drugie ludzie będę patrzeć mooże na Ciebie z większym szacunkiem, bo na razie gimbusy Cię doganiają.

I dla Pana nie ma piwa... Zostań abstynentem lepiej
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie