Jak wiadomo, najczęstszą reakcją cywilizowanych i tolerancyjnych krajów zachodu na akty terroryzmu jest wyrażenie oburzenia, oficjalne potępienie i wezwanie do zaprzestania przemocy. Jaka jest tego skuteczność - też wiadomo. A oto jak z wojującymi kozojebcami postępują Ruscy.
Cytat:
(...) Była jednak jedna nacja, której terroryści nie tknęli. A raczej – tknęli raz, a później nie ważyli się dotknąć.
30 września 1985 roku terroryści Hezbollahu porwali w Bejrucie czterech sowieckich dyplomatów. Kilka dni później ciało jednego z nich, Arkadego Katkowa zostało znalezione na ulicy posiekane kulami. W zamian za zwolnienie pozostałych terroryści zażądali, by władze ZSRR wywarły nacisk na Syrię, by wycofała swoje wojska z północnego Libanu.
Radziecki ambasador nie zamierzał bawić się w negocjacje. Wysłał szyfrogram do Moskwy i po kilku dniach w Bejrucie zjawiło się kilku niepozornych mężczyzn w towarzystwie paru komandosów Specnazu po cywilnemu. Agenci KGB przy współpracy z Syryjczykami namierzyli rodzinę szefa grupy odpowiedzialnej za uwięzienie dyplomatów, porwali jego brata i oddali go w ręce specnazowców. Ci wykastrowali delikwenta, wyłupili mu oczy, a następnie obcięli głowę. Wycięte jądra umieścili w pustych oczodołach, a do ust wsadzili penisa. Tak spreparowaną głowę zapakowali w kartonowe pudełko, wsadzili do środka kartkę z napisem „Chcemy naszych ludzi z powrotem” i postarali się, by makabryczna przesyłka dotarła tam, gdzie trzeba. Dyplomaci zostali natychmiast uwolnieni. Przez następne 20 lat nikt na Bliskim Wschodzie nie śmiał nawet krzywo spojrzeć na Rosjanina.
Źródło:
blogbiszopa.pl/2012/06/miasto-porywaczy/
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
gdyby cały świat był jak Rosja to każde państwo walczyło by z sąsiadami do tego wszystkie państwa by kłamały na potęgę i wszędzie było by embargo i ogólnie decydowało by prawo silniejszego
Dziwne, bo ZSRR miał sojusz z Palestyńczykami przeciwko sojuszowi Ameryki z Izraelem. Bajki.
@ajeinot
a teraz rozumiem pokój jest wszędzie, nikt nie kłamie i żadnego embarga na nic nie ma? i oczywiście decyduje nie najsilniejszy tylko najwspanialszy pod każdym względem.
albo nie widzisz, albo lubisz być jechany w dupę na 101 sposobów
s................k
2015-02-09, 22:25
ja tylko przytocze rozmowe z moim znajomym(kapitan zeglugi morskiej) odnosnie tego jak sie spotkalismy (to byl cos kolo 2008 roku) ogladamy razem tv i wlasnie leci relacja z "rajdu" piratow
Ja : a ty sie nie boisz plywac w tamtych rejonach?
Zenek: ja? no co ty.
j: dlaczego?
z: jak ja wplywam na tamte wody, tak samo jak doplywam do singapuru od pacyfiku, to wywoluje ochrone po rusku.
j: to znaczy?
z: no bo amerykanie to maja te swoje procedury jak ich bierzesz na ochrone to nie dosyc ze musisz placic gotowka, to jeszcze nim zainteresuja sie co sie dzieje, to 3 razy na radiu wywoluja i wystarczy ze raz sie przez nich malo co nie posralem jak juz prawie mi na poklad weszli i slysze w radio czy przypadkiem nie nasza zaprzyjazniona jednostka, stwierdzilem ze debile i od tamtej pory tylko po rusku wywoluje ochrone, bo wystarczy miec na pokladzie 10 kartonow obojetnie jakiej wodki, a i nawet jak cos podplywa to najpierw daja "znac" seria ze jakas jednostka sie do nas zbliza, jak sie na radiu nie odzywam, to leci druga w jednostke, oni nie wywoluja na radio, jednostka powinna sama sie zglosic, raz sie spytalem co sie dzieje? to uslyszalem tylko "jesli eta wasz?" to odpowiedzialem "niet"
Podobna akcje zrobili raz amerykance. Po jakims ataku ze strony terrorystow dorwali jednego z nich. Wzieli agentke, bo kobieta to zlo dla takiego, kule namoczyli w swinskiej krwi, kolesia zmasakrowali, wytarzali w swinskim scierwie i zakopali razem z owym zwierzaczkiem. Ataki w tamtym rejonie sie skonczyly
podpis użytkownika
Wszelkie moje komentarze mają charakter satyryczny, a ich zadaniem jest wywołanie uśmiechu na chociaż jednej mordzie, ceną wk🤬ienia dwóch.
Kiedyś ruskie zrobią tak samo z polskimi autobusami pełnymi Polaków za atakowanie ich czołgów pędzących na Warszawę... A tak na poważnie, po ZSRR ludzie na wschodzie są dla mnie takimi somalijczykami, tylko w białych skórach. Takie nieco uwstecznienie mentalne i zmałpienie całego narodu.
podpis użytkownika
Jak w Zairze zarządzanym przez talibów, i tak dzień za dniem...
To nie jest miejska legenda. Nie raz już o tym wspominano. Pisał o tym chyba także Suworow. Tylko nie pamiętam czy tam czasem nie chodziło o naukowców. Nieważne. Przekaz był jasny. Swego czasu wspomniał o tym wydarzeniu Siemiątkowski w Tvn sugerując swoim zachowaniem, że tak powinniśmy robić. Przekaz był jasny...
D................n
2015-02-10, 9:58
Od dawna wiadomo, że ruscy się nie p🤬lą z terrorystami. O! Taki przykład przykład; atak terrorystyczny na szkołę w Biesłanie. 33 napastników - 334 worki na ciała i 700 rannych
Norma wyrobiona ponad 10-krotnie
S................t
2015-02-10, 14:39
RockyWood napisał/a:
jasne.... to co ruskie robiły zanim im kozojebcy odp🤬lili 2 agentów ostatnio? pff.
Nie jestę ekspertę, ale z tego co oglądałem i czytałem, to była propagandowa ściema:
- brak krwi na filmikach (a powinna być przynajmniej jakaś chmurka krwi po wystrzale)
- dzieicakowi powinno połamać obojczyk po tych kilku strzałach, a na pewno nie powinnej móc podnieść ręki do góry.
e................l
2015-02-10, 16:03
@up poza tym jak już ktoś słusznie zauważył fryzurę miał trochę nietypową dla tamtych klimatów
p................b
2015-02-10, 17:59
Tu się nie ma z czego cieszyć. Ja osobiście wolę zachodnie metody. Przynajmniej cywile nie giną w takich ilościach jak w Rosji.
r................0
2015-02-10, 18:08
Jak to ruskie: "Poddajcie się, albo zabijemy wam zakładników"
Suworow to dopiero koloryzował, jakieś tam przytoczenia, zniekształcenia tej historii przez znawców celebrytów jakoś na mnie nie działają. Jak to eksperci z tego portalu "nie wierzysz mi to jesteś bardzo głupi, propaganda ue i tvn ci mózg wyżarła i twój stary cie r🤬a" - podsumowanie KAŻDEJ dyskusji na www.sadistic.pl
podpis użytkownika
Rzeczpospolito Ślónsko