Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:25
Jak rząd z bankami robi z nas bydło, czyli nic nowego.
konto usunięte • 2013-10-25, 8:36
Po wrzawie jaką wywołała dyskusja nad biometrycznymi dowodami osobistymi,kiedy nastroje bydełka już okrzepły, banki szykują prawdziwą rewolucję. Pod pozorem bezpieczeństwa i dobrowolnie, bydło samo wpędzi się do rzeźni. We Wrocławiu program ruszy już niedługo, a potem na całą Polskę, Babilon rulez....

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-10-25, 17:57
Co za bezsensowne gadanie o odcinaniu palców. Przecież logicznie myśląc to teraz jest łatwiej dla kogoś o nieuczciwych zamiarach, ponieważ nie musi odcinać palca tylko zabrać kartę bankomatową i iść na zakupy (zbliżeniowe karty są aktualnie bardzo popularne). Ewentualnie można zmusić delikwenta do wyjawienia numeru PIN i wyciągnąć większą kasę. Odcięcie palca to chyba jednak trochę trudniejsza bajka.

Oczywiście powyższy tekst to teoria. Nie pochwalam elementu patologicznego, wszelkich nieudaczników, którzy tłumaczą swoje nieuczciwe postępowanie trudnymi warunkami. W tych czasach, przy ogromie konkurencji oraz utrudnień ze strony państwa, prawdziwym wyzwaniem jest dorobić się uczciwie - potrafią to tylko najlepsi z ludzi (Ci sami, których psi element zwykł nazywać 'frajerami', w porównaniu do których sami znaczą mniej niż psi wytrysk).
Zgłoś
Jack Daniel's 2013-10-26, 2:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Peciak 2013-10-26, 3:02 2
Jedna sprawa to szeroko rozumiana wolność, niezależność i prywatność, a druga to wygoda, technologia i prostota. Sprawa klaruje się tak:

W idealnym społeczeństwie, gdzie nikt nie kradnie i nie przymiera głodem takie rozwiązania, a nawet dalsze jak np: podskórne czipy, lokalizatory gps czy wirtualny pieniądz to ułatwienie życia i wygoda kosztem tego, że każdy może zobaczyć co robię i gdzie. Świat taki nie istnieje i prawdopodobnie te dane mogą posłużyć ograniczeniu moich swobód obywatelskich, praw konstytucyjnych i okradaniu mnie nie tylko z pieniędzy, ale i z tożsamości czy wolności. Inna sprawa, że będąc uczciwym, nie mającym w planach obalać rządów pracującym obywatelem mam w dupie to czy rząd lub inne agencje wiedzą co robię do momentu aż nie zaczną mnie prześladować (np reklamami).

Wielu z Was się boi utraty prywatności jednak to już się stało dawno temu, wraz z wprowadzeniem dowodów tożsamości i w niektórych krajach obowiązku posiadania konta bankowego, aby móc dostawać wypłatę. Teraz jedynie to się rozwija pod pretekstem ułatwiania życia i wygody. Nawet jeżeli znajdzie się społeczność, która tego nie zaakceptuje i obali rząd chcący to rozwijać to zostanie wyizolowana od reszty świata gdzie ten system będzie funkcjonował i handel wymienny stanie się nierealny a co za tym idzie taka społeczność prędzej czy później albo upadnie albo przyjmie system większości.

Tak więc inteligentni ludzie wiedzą w jakim systemie żyją, wiedzą też, że za bardzo nie mają na to wpływu więc się dostosowują do warunków, jak to ma w zwyczaju ewolucja i wykorzystują zaistniałe warunki do własnych celów i to również radzę Wam, drodzy Sadole.
Zgłoś
Adenozynotrifosforan 2013-10-26, 3:05 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Robi9n 2013-10-26, 3:32 3
Zgłoś
Kiciok 2013-10-26, 3:48 4
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-26, 5:20
Jeżeli zalogujemy się w bankomacie przy pomocy karty, i tak jakiś przysłowiowy Macierewicz dostaje sygnał że się tam zalogowaliśmy. Jaka to różnica czy robimy to przy pomocy odcisku palca, czy przy pomocy karty?

Jeszcze żeby nam chcieli wszczepiać chipy, ale oni chcą wprowadzić usprawnienie w bankomatach, nie w nas.

A w ogóle to wiele osób pisało o facebooku. No właśnie- udostępniamy im informacje an temat stanu emocjonalnego, aktualnego położenia, zdjęcia itp. To was nie razi, tylko nagle jakiś sposób logowania bankomacie?
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-26, 6:39
Lepiej mieć buchniętą gotówkę z portfela z kawałkiem plastiku czy może stracić palucha? Zresztą łatwiej skopiować linie papilarne na jakikolwiek inny "nośnik" niż to jest w przypadku karty bankomatowej, odcisk palca można buchnąć komuś z dowolnego miejsca. A by skopiować kartę bankomatową to zazwyczaj złodziej musi się wysilić i nakładać bajery na bankomat w celu jej skopiowania.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-26, 7:07 17
Zgłoś
merh 2013-10-26, 7:56
a ze mnie sie smieją,ze trzymam gotówkę w portfelu,a nie na koncie. Ale jestem hipster
Zgłoś
NeverLie2Me 2013-10-26, 8:00
Zgłoś
DuckDodgers 2013-10-26, 8:19 1
dominik_jachas napisał/a:

No to mi wyjaśnij w czym przeszkadza normalnemu, niekaranemu człowiekowi to, że rząd posiądzie bazę danych z odciskami jego palców ? (no chyba, że coś pominąłem, to mi powiedz o co chodzi).

Panie Donaldzie to i tak nie przejdzie, nie tędy droga.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-26, 9:44 5
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-26, 10:33
Eeee... Wydaje mi się, czy banki na usługach Angeli Merkel i Władimira Putina mogą was śledzić również w sytuacji, w której wypłacacie pieniążki z konta za pomocą tradycyjnych metod?
Zgłoś
KMD 2013-10-26, 13:31
Odcisk palca jest tak zajebiście łatwo skopiować, że nie macie pojęcia. Jedyna wiarygodna metoda biometryczna to skan tęczówki.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem