Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:27
Jak smakuje ludzkie mięso?
konto usunięte • 2016-10-19, 18:58
Dlaczego ludzie jedzą innych ludzi? Jak smakuje ludzkie mięso? Dlaczego amatorów "ludziny" nazywamy kanibalami? Na te pytania odpowiedź znajdziesz w najnowszych Polimatach!

Bibliografia:
- Nathan Constantine, Historia kanibalizmu, Bellona, 2007.
- Daniel Diehl, Mark Donnelly, Dzieje kanibalizmu, Klub dla Ciebie, 2008.
- Robert Stefanicki, Ludożercy XX wieku, „Gazeta Wyborcza”, 21 lipca 2014.
- Olga Woźniak, Smak człowieka. Naukowcy zbadali, czy ludzkie mięso było pożywne, „Gazeta Wyborcza”, 16 sierpnia 2014.
- Grzegorz Wysocki, Kuchenne rewolucje, „Gazeta Wyborcza”, 17 lipca 2014.
- Robert Kuśnierz, Wielki Głód, „Polityka”, nr 48, 2007.
- Brian Palmer, What Does Human Flesh Taste Like?, slate.com/articles/news_and_politics/explainer/2012/06/cannibalism_in_...
- Martin Robbins, What does human meat taste like?, theguardian.com/science/the-lay-scientist/2010/sep/05/human-meat-taste-cannibal
- Christopher Hooton, What does human meat taste like?, independent.co.uk/life-style/food-and-drink/news/what-does-human-meat-...
- Robert Sugg, Eating your enemy, historytoday.com/richard-sugg/eating-your-enemysthash.2O2dSu0Y.dpuf
- ‚Human Flesh Tastes Like Pork', spiegel.de/international/zeitgeist/first-tv-interview-with-german-cann...
- Beata Jackowska, Chcą wziąć pod lupę dom mordercy, wroclaw.pl/wroclawscy-naukowcy-chca-zbadac-dom-karla-denke-kanibala-z-ziebic
- wprost.pl/534648/Dziennikarz-chcial-poznac-smak-ludzkiego-miesa-Postan...
- io9.gizmodo.com/what-kind-of-meat-is-human-meat-1511534805
- wired.com/2006/11/robot_identifie/
- realclearscience.com/blog/2013/08/what-does-human-flesh-taste-like.html
- joemonster.org/art/33258
- natemat.pl/134729,9-zaskakujacych-faktow-z-historii-kanibalizmu
- natgeotv.com/se/search-for-the-cannibals-of-the-south-pacific/facts-ab...
- britannica.com/topic/cannibalism-human-behaviour
- medlineplus.gov/ency/article/001379.htm
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nizaryta1 2016-10-19, 20:47
No jak to jak? jak kurczak, co nie jadłeś nigdy? Sadol z ciebie jak z koziej rzyci...
Zgłoś
konto usunięte 2016-10-19, 21:03 1
3 piwka i na głównej...
Zgłoś
opec 2016-10-19, 21:08 10
Jak ja nie cierpie tych polisratów i tej męskieh cipeczki która sprzedałaby własną matke za suba na jotubie.
Zgłoś
Fukuoka 2016-10-19, 21:16 6
nie mogę tego buca oglądać. Jak tak można
Zgłoś
konto usunięte 2016-10-19, 21:16 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Moby_Dick 2016-10-19, 21:16 3
Jemy ludzkie mięso, bo sie psy na kebaby kończą.
Zgłoś
RapujacyToster 2016-10-19, 21:21 3
Kiedyś na sadolu robił z nim ciekawą pastę wrzuci ktoś?
Zgłoś
~DMT 2016-10-19, 21:27 1
Dick napisał/a:

Jemy ludzkie mięso, bo sie psy na kebaby kończą.

Pamiętam akcję z przed lat, jak sie okazało, że brat głównego cyngla z ruskiej mafi - oddział stolica, gdzieś tam na wyższych szczeblach(a co za tym idzie - roboty było sporo, a śladów brak), prowadził właśnie dobrze prosperujący kebab w moskwie. Przez 6 lat...
Zgłoś
konto usunięte 2016-10-19, 21:49 128
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-10-19, 21:53 2
Jak smakuje ludzkie mięso? Jak świnia
Zgłoś
blade87 2016-10-19, 21:57 5
Zgłoś
SaveTheTrees 2016-10-19, 21:59 28
@up
Ale z ciebie debil, przecież od razu widać, że to copypasta i to nie on ją napisał.
Zgłoś
Krystiankupis 2016-10-19, 22:05 1
Tommy masz 21 lat i chodziłem do podstawówki z Radkiem? On też jest taki młody? Myślałem, że starszy trochę

Chodziłeś*
Zgłoś
PaczekDNA 2016-10-19, 22:09 3
Ja osobiście bardzo go lubię jego twórczość i podziwiam, że ma siłę by przebijać się przez źródła by zrobić dobry materiał, a nie jak większość youtube: "wydaje mi się" "nie znalazłem na ten temat informacji".

Także duży Szacun Radku.

Ale wołowinę to na drugi raz krócej trzymaj na grillu, chyba że lubisz podeszwę
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem