Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
CrystalFairy 2024-09-22, 15:10
I tak było warto
Zgłoś
Dzesikatokurefka 2024-09-22, 16:05 1
Maniecky napisał/a:

Co ty japiesz zmywaro? Mam rower i czasami uzywam, dlatego wiem ze bym chamowal na jego miejscu.

To kup sobie prawdziwy rower, bo pewnie jeździsz jakimś szrotem 20km/h max, gdzie wystarczy reflex szachisty
Zgłoś
loky 2024-09-22, 18:07 1
żmij napisał/a:

Myślicie, że ten c🤬ty por z busa miał prawo jazdy?

Tak. Na osła.
Zgłoś
Maniecky 2024-09-22, 18:28
Dzesikatokurefka napisał/a:

To kup sobie prawdziwy rower, bo pewnie jeździsz jakimś szrotem 20km/h max, gdzie wystarczy reflex szachisty

Aha, czyli jestes debilem. W porzadku, nie bylo tematu.
Zgłoś
WKND 2024-09-22, 18:35 2
Pietrushka napisał/a:

Mieszkałem chwilę w Veeneendaal (nie wiem czy dobrze napisałem bo Holendrzy są jebnięci w pisowni) i wiem tylko tyle że pedalarze są tam królami, zaraz po nich inne jednoślady, potem auta a pieszy jest szczurem i musi walczyć o życie nawet na "chodniku" bo tam pierwszeństwo mają rowery xD
Wiem że za potrącenie rowerzysty można się doigrać grubo. Mnie rowerzysta p🤬lnął na "chodniku", zaraz jak wychodziłem ze sklepu. Nic mi się nie stało ale Polska krew zawrzała i wstałem dosyć bojowo, ale zleciało się kilku Holendrów i zaczęli mnie żwawo op🤬lać i Polak ze sklepu mi wyjaśnił żebym lepiej nic nie gadał i sobie poszedł bo jak pedalarz zadzwoni na pały to mogę mieć kłopoty xD
"Medżik" xD
PS. Piszę "chodniku" bo jeżeli ma kolor czerwony to jest jezdnia dla rowerów i trzeba im schodzić z drogi i nie przeszkadzać xD Całe k🤬a deptaki na "starówkach" są czerwone xDDDD

No jest tak, ale i nie jest...na rozdzielonych drogach rowerowych, można i stwierdzić, że są "królami", ale i tu są pewne wyjątki. Na wiochach tymi drogami poruszają się non stop traktory, te nie bardzo mają jak ustąpić ze względu na gabaryt. Z kolei w miastach i na wszystkich ścieżkach zespolonych z jezdnią dla aut, rowerzysta ma obowiązek przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Z tym, że w NL rzadko zdarzają się "pedalarze", a jak już, to raczej naćpany cz🤬ch, czy naj🤬y Polak. Wbrew pozorom ten system dość sprawnie działa przede wszystkim dzięki infrastrukturze. To, że jebnął Cię na "chodniku" to inna bajka, bo w NL ciężko o chodnik i inaczej jest postrzegany. Fakt, że tam gdzie czerwone podłoże, tam pierwszeństwo mają rowery i piesi, to coś jak u nas znak "strefa zamieszkania". A Veenendaal znam, tam jest to zoo.

podpis użytkownika

"Aby dowiedzieć się kto Tobą rządzi, sprawdź kogo nie wolno Ci krytykować"
Voltaire
Zgłoś
Dzesikatokurefka 2024-09-22, 18:35
Maniecky napisał/a:

Aha, czyli jestes debilem. W porzadku, nie bylo tematu.

To ty przygłupie twierdzisz, że na szosowym rowerze zdążyłby wyhamować, gdzie nawet jak jakimś cudem by miał taki refleks, to i tak ten baran w puszce by go zahaczył. Jak ty sobie w życiu radzisz jak myśleć nie potrafisz?
Zgłoś
NEGANxLUCILLE 2024-09-22, 19:00
Cytat:

Jak stracić prawo jazdy.

Chyba kartę rowerową
Zgłoś
RodrigoCortez 2024-09-22, 19:04
żmij napisał/a:

Myślicie, że ten c🤬ty por z busa miał prawo jazdy?

myślę że tym dostawczakiem mógł przewozić wybuchową niespodziankę
Zgłoś
Maniecky 2024-09-22, 19:13
Dzesikatokurefka napisał/a:

To ty przygłupie twierdzisz, że na szosowym rowerze zdążyłby wyhamować, gdzie nawet jak jakimś cudem by miał taki refleks, to i tak ten baran w puszce by go zahaczył. Jak ty sobie w życiu radzisz jak myśleć nie potrafisz?

Twoja glupota jest szalenie intrygujaca. Rzadko spotyka sie takich daunow, wiec wchodze w temat znowu... dla beki...XD

Ty wiesz ze to ty decydujesz o predkosci rowera? ... czy t ez moze twoj rower wie jakim jestes debilem i decyduje za ciebie?

Jesli chodzi o "refleks" .... dostawczak jedzie czesciowo po rowerym pasie przez doslownie piec sekund . Kazdy o trzy-cfyfrwym IQ ograniczylby zaufanie i przez te piec sekund chamowal a nie pedalowal bardziej.

Ty najwyrazniej jestes deklem ktory widzac zagrozenie na drodze, przyspiesza. Wiec pytanie "Jak ty sobie w życiu radzisz" zadane przez takiego glaba jak ty zrobilo mi niedzielny wieczor. XDDD
Zgłoś
vladkruk 2024-09-22, 20:59
Ale zwarcia dostałem. Niby fajnie że potrącono pedalarza ale z drugiej strony zrobił to c🤬k.
Zgłoś
majeńka 2024-09-22, 22:18
Jadę sobie ścieżką rowerową, jakiś łoś zajechał mi drogę bo sobie wymyślił że na bardzo szerokim chodniku za ścieżką zaparkuje. Walnęłam w niego przednim kołem i rączką od kierownicy. Nic mi się nie stało, po ogarnięciu się itp jadę dalej. Dwie ulice dalej dopada mnie ten typ, zastawił drogę i drze ryja że ma ślad od uderzenia, i będzie wzywać policję bo "uciekłam z miejsca wypadku".

Tłumaczę gościowi że to on mi zajechał, robię zdjęcia, kłócę się, a ten dalej swoje. Ponad pół godziny wzajemnego kłapania jadaczką, ale w końcu dał sobie spokój i pojechał w p🤬du.

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
ANALizator777 2024-09-23, 8:12
Pięknie zap🤬lil!

podpis użytkownika

Poradnia analizy związków partnerskich. Pomożemy przeanalizowć twój przypadek!
Zgłoś
T... 2024-09-23, 15:22 1
Śniady i brodaty... Wszystko w temacie...
Zgłoś
Maniecky 2024-09-23, 15:40
JanzDukli napisał/a:

To jak Ty w ogóle jeździsz dwukierunkową jezdnią?
Przecież każdy jadący z przeciwka może zjechać na Twój pas ruchu i spowodować czołówkę!
A, no chyba, że Ciebie jeszcze rodzice wożą rowerem w wozidełku, to nie musisz się o takie rzeczy martwić

Co ty dupisz betonie? Co ma dwukierunkowa jezdnia to tego zajscia? Skad to sie zrobil taki wysryw nidojebow umyslowych?
Zgłoś
netnik 2024-09-24, 23:30
Miał lewo jazdy, bo skręcił w lewo.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie