Dlaczego takich rzeczy nie uczą nas w szkołach na lekcjach historii?
W sumie ciekawy sposób reklamy gry, ciekawe jak by wyglądała wiedźmińska wersja
"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
W sumie ciekawy sposób reklamy gry, ciekawe jak by wyglądała wiedźmińska wersja

podpis użytkownika
Świat bez muzyki? To nie dla mnie."Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"

Bo w naszych szkołach rzadko uczą pasjonaci którzy potrafili by przekazać wiedzę w ciekawy sposób. Taki ot, kraj smutasów i ludzi żyjących od wypłaty do wypłaty biorących się za pracę nie z ogólnopojętego "powołania".
A nie dlatego, że w naszych szkołach nauczyciele muszą trzymać się programu?

podpis użytkownika
Si vis pacem para bellum
Ale program jest c🤬jowy. W 4 klasie pierwszy temat.... Rewolucja Przemysłowa k🤬a! Najnudniejszy k🤬a okres. Potem w 5-6 klasie historyczka miała urlop macierzyński i kogo dostałem do nauki? Wychowawczynię z wykształceniem muzycznym. Potem w gimie spoko, ładnie antyk przerobiony, a w technikum znowu lipa. Dzisiaj siedzę w rycerstwie i wiem, że historia jest zajebista ale k🤬a.... to trzeba umieć ciekawie przekazać jak np w tym filmiku.
Moim marzeniem jest uczyć historii. Niestety, ale żebym mógł uczyć to te wszystkie stare baby co teraz zajmują posadki musiałby umrzeć.

Legioniści to była armia. A tematykę wojska i bitew historycy w szkołach ogólnie mają w dupie, tak zauważyłem. Tylko o architekturach, przemianach społecznych i naszych klęskach pieprzą nieustannie.