Zastanawialiście się kiedyś jak widzi daltonista? Ja tak i znalazłem pewien filmik. Spytałem daltonistę czy widzi jakąkolwiek różnicę na tym filmiku, który wam pokażę. Odpowiedział, że nie.. To jest straszne. Więc przyznajcie się sadole. Który z was nie widzi różnicy na filmiku?
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:22
mimo, że moją "przypadłość" mam w papierach, mogę dostrzec różnicę.
@Zimny_Dran
Widzisz czerwony normalnie i jego odcienie, tak jak zielony? Jeśli nie to szczerze współczuję.
Widzisz czerwony normalnie i jego odcienie, tak jak zielony? Jeśli nie to szczerze współczuję.
Jak świeci się światło dolne to jedziesz, jak górne to nie jedziesz, jak tylko środkowe to pedał gazu lub hamulca w podłogę.
No i co za różnica czy daltonista, czy nie? Jak ma astygmatyzm i widzi krzywo to już gorzej.
No i co za różnica czy daltonista, czy nie? Jak ma astygmatyzm i widzi krzywo to już gorzej.
Zielony i brązowy jest dla mnie zawsze taki sam bez względu na odcienie. Z czerwonym jest dobrze.
ja jestem DALTON mam problemy z rozróżnianiem barw ale kolory na skrzyżowaniu widze dobrze , mam problem z rozróżnianiem barw czyli np. niektóre odcienie czerwonego widze jako brązowy , zielony jako zółtym ,fioletowy jako różowy itp.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie