Zastanawialiście się kiedyś jak widzi daltonista? Ja tak i znalazłem pewien filmik. Spytałem daltonistę czy widzi jakąkolwiek różnicę na tym filmiku, który wam pokażę. Odpowiedział, że nie.. To jest straszne. Więc przyznajcie się sadole. Który z was nie widzi różnicy na filmiku?
mimo, że moją "przypadłość" mam w papierach, mogę dostrzec różnicę.
K................n
2014-10-16, 0:07
@Zimny_Dran
Widzisz czerwony normalnie i jego odcienie, tak jak zielony? Jeśli nie to szczerze współczuję.
B................a
2014-10-16, 0:09
Ja tam im zazdroszczę, bo mogą się czuć jakby słońce ciągle nak🤬iało, bo tyle tego żółtego
K................n
2014-10-16, 0:11
Ja im współczuję, choć dla nich to normalne.
N................o
2014-10-16, 0:19
Jestem daltonistą. Nic nadzwyczajnego i strasznego.
K................n
2014-10-16, 0:23
@up
Widzisz różnice na filmie?
h................h
2014-10-16, 0:29
Jak świeci się światło dolne to jedziesz, jak górne to nie jedziesz, jak tylko środkowe to pedał gazu lub hamulca w podłogę.
No i co za różnica czy daltonista, czy nie? Jak ma astygmatyzm i widzi krzywo to już gorzej.
N................o
2014-10-16, 0:32
Zielony i brązowy jest dla mnie zawsze taki sam bez względu na odcienie. Z czerwonym jest dobrze.
ja jestem DALTON mam problemy z rozróżnianiem barw ale kolory na skrzyżowaniu widze dobrze , mam problem z rozróżnianiem barw czyli np. niektóre odcienie czerwonego widze jako brązowy , zielony jako zółtym ,fioletowy jako różowy itp.
O c🤬j tu chodzi z tą żółtą kreską na środku filmu?
Kaef
2014-10-16, 1:00
VonHaiPaue napisał/a:
Jak kiedyś, któreś Twoje pokolenie wskoczy na wyższy poziom ewolucji to się dowiecie.
e................y
2014-10-16, 1:30
@VonHaiPaue
O nic, oglądaj i niczym się nie przejmuj.
L................y
2014-10-16, 9:17
VonHaiPaue napisał/a:
Ona jest czerwona
czekam na fotke p🤬dy widzianą oczami daltonisty