Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Oto historia pewnego żołnierza z USA.

Travis po raz pierwszy ujrzał Kelsey na zdjęciu na profilu Myspace swojego kumpla z wojska, Josha Bucka. Niedługo potem wzięli ślub, Kelsey zaszła w ciążę, a sierżant Mills wyjechał na trzecią już turę do Afganistanu wraz ze swoim nowym szwagrem.

10 kwietnia 2012 podczas pieszego patrolu Travis nastąpił na prymitywnie skonstruowaną minę. W wyniku wybuchu został poważnie ranny. Przeżył tylko cudem. Wraz ze swoim szwagrem przebył 7-dniową trasę z Afganistanu do Niemiec, gdzie lekarze, chcąc uratować życie 25-latka, zmuszeni byli amputować mu wszystkie cztery kończyny. Tylko 5 żołnierzom na przestrzeni wszystkich lat walk toczonych w Afganistanie i w Iraku udało się przeżyć mimo amputacji wszystkich kończyn...

Od tej pory zaczęła się nieustanna walka o powrót do zdrowia i do częściowej chociaż sprawności fizycznej...

Reszta w komentarzu.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Cyrk 2012-10-09, 21:14
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 21:14 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 21:18
Chciałbym zauważyć jedna ważna kwestie! Nikt pewnie nie zauważył przez te wasze przepychanki jednej złotej zasady, która spełnia sie w 100%. A mianowicie, że kobieta po ślubie to najlepszy środek antykoncepcyjny! porównajcie zdjęcia w pierwszej kolejnosci na tablicy z tymi pozniejszymi gdzie trzyma dzicko na rekach. NIE ta sama kobieta !
Zgłoś
PustySocho 2012-10-09, 21:19 1
Zgłoś
Mizantrop 2012-10-09, 21:19 2
Zgłoś
JedzMojLagier 2012-10-09, 21:29
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 21:32 2
85% komentarzy nie przeczytałem. Ale na głownej jest jakieś... który nawiazuje do bohaterów WWII. Naszych bohaterów, zawsze cześć i chwała.. Ale trzeba mieć naprawdę ciasny mózg, żeby nie zrozumieć przekazu.Siedzicie sobie w majtkach, w pewnie nie swoich domach lub mieszkaniach, 95% z Was nie zna innego kraju, a już nie mówiąc o kulturze innych krajów i ich sposobie myślenia. Wypowiadacie się "duchowo", "Tu i teraz ja tak myślę". Małolaty, oraz Wy krzykacze, nie macie pojęcia ilu naszych żołnierzy wraca w podobnym stanie. Nie piszą o tym w gazetach i nie mowią w tefałenie. Tech chłopak nie jechał tam bo chciał. A jak jechał bo chcial to wierzyl w jakieś idee. A jak nie, to mu kazano. I o zgrozo, jak wiekszość Was mysli zabijać i okupować. A może pojechal pomagać (tak, z pistoletem w ręce). Wydaje sie Wam że tylko Wy jesteście zdolni do głebokich przemyśleń i refleksji. W 98% wasza kupka wygląda spokojnie, pryku pryku i woda spuszczona. Nie wiecie co to znaczy srać z nożem w ręce i być przygotowanym do ataku.. Mylicie się i to bardzo. Jak zawsze chłopcy, Ci co bylim, są i będą, trzymam kciuki za Was. Nie unoszę i się i nie spinam, napisałem to spokojnie, trzeba silnego żeby mnie z równowagi wyprowadzić. Tylko wojna robi z chłopca mężczyznę.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 21:35 1
Zgłoś
Mizantrop 2012-10-09, 21:36
dajpieniadza napisał/a:

85% komentarzy nie przeczytałem. Ale na głownej jest jakieś... który nawiazuje do bohaterów WWII. Naszych bohaterów, zawsze cześć i chwała.. Ale trzeba mieć naprawdę ciasny mózg, żeby nie zrozumieć przekazu.Siedzicie sobie w majtkach, w pewnie nie swoich domach lub mieszkaniach, 95% z Was nie zna innego kraju, a już nie mówiąc o kulturze innych krajów i ich sposobie myślenia. Wypowiadacie się "duchowo", "Tu i teraz ja tak myślę". Małolaty, oraz Wy krzykacze, nie macie pojęcia ilu naszych żołnierzy wraca w podobnym stanie. Nie piszą o tym w gazetach i nie mowią w tefałenie. Tech chłopak nie jechał tam bo chciał. A jak jechał bo chcial to wierzyl w jakieś idee. A jak nie, to mu kazano. I o zgrozo, jak wiekszość Was mysli zabijać i okupować. A może pojechal pomagać (tak, z pistoletem w ręce). Wydaje sie Wam że tylko Wy jesteście zdolni do głebokich przemyśleń i refleksji. W 98% wasza kupka wygląda spokojnie, pryku pryku i woda spuszczona. Nie wiecie co to znaczy srać z nożem w ręce i być przygotowanym do ataku.. Mylicie się i to bardzo. Jak zawsze chłopcy, Ci co bylim, są i będą, trzymam kciuki za Was. Nie unoszę i się i nie spinam, napisałem to spokojnie, trzeba silnego żeby mnie z równowagi wyprowadzić. Tylko wojna robi z chłopca mężczyznę.

Mało kto ma pojęcie, że te pistolety przy budowie szkół i szpitali nie są do straszenia budowniczych tylko służą jako ochrona przeciwko partyzantom.
Zgłoś
stery_srh 2012-10-09, 21:42
Zgłoś
raatos 2012-10-09, 21:50
Gość stracił kończyny za nic, bo po co walczyć za baryłkę ropy
Zgłoś
pstPL 2012-10-09, 21:52
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 21:53 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-09, 22:00 1
Zgłoś
Piontas 2012-10-09, 22:02
Na zdjeciach wyraznie widać że kolo robi dobrą minę do złej gry zresztą jego dupa i córka też...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem