Oto historia pewnego żołnierza z USA.
Travis po raz pierwszy ujrzał Kelsey na zdjęciu na profilu Myspace swojego kumpla z wojska, Josha Bucka. Niedługo potem wzięli ślub, Kelsey zaszła w ciążę, a sierżant Mills wyjechał na trzecią już turę do Afganistanu wraz ze swoim nowym szwagrem.
10 kwietnia 2012 podczas pieszego patrolu Travis nastąpił na prymitywnie skonstruowaną minę. W wyniku wybuchu został poważnie ranny. Przeżył tylko cudem. Wraz ze swoim szwagrem przebył 7-dniową trasę z Afganistanu do Niemiec, gdzie lekarze, chcąc uratować życie 25-latka, zmuszeni byli amputować mu wszystkie cztery kończyny. Tylko 5 żołnierzom na przestrzeni wszystkich lat walk toczonych w Afganistanie i w Iraku udało się przeżyć mimo amputacji wszystkich kończyn...
Od tej pory zaczęła się nieustanna walka o powrót do zdrowia i do częściowej chociaż sprawności fizycznej...
Reszta w komentarzu.
podpis użytkownika
Popieram Islamizacje Europy!
A ja dalej czekam aż znajdą broń masowego rażenia Husajna, na której posiadanie jankesi mieli "niezbite dowody".
K🤬a niedobrze mi jak czytam te komentarze pełne zawiści. Zazdrościc kalece to takie polskie. Czytając te komenty wstydzę sie swoich rodaków i gardzę wami. Co wy wiecie o służbie na misjach? K🤬a! Wy pewnie nawet jeszcze nie wiecie jak zlożyć podanie o dowod osobisty w takim wieku. A takie komenty zachaczające o nasz polski grunt są bardzo dobrą pożywką dla pewnego pana sierżanta, ktorego prywatny e-mail mam i z chęcia mu podeśle wypowiedzi co niektórych użytkowników.
Konto usunięte
2012-10-09, 22:25
bohater srater, prawdziwy bohater to odj🤬 mu wszystkie kończyny w walce o wolność swojego kraju
slawekfmx napisał/a:
cieszy mnie to tak bardzo jak bym to ja sam tą mine stworzy,ł mogło mu jeszcze głowe urwać zaborcy p🤬lonemu!
A kolega wie, że Polacy są w tym samym kraju z taką samą misją co ów "zaborca"?
podpis użytkownika
Popieram Islamizacje Europy!
Powiem krótko szkoda że c🤬ja nie zabiło .
podpis użytkownika
placek
@placek666 napisze też krótko. Szkoda ze twojej matce jakis talib nie oblał mordy kwasem za to ze chodzi w dzień po ulicy.
Konto usunięte
2012-10-09, 22:57
A i dodam że ma naszywke ISAF, i nie jest z Enduring Freedom. jesli ktoś z Was wie o co chodzi. aaaa...najpierw sprawdzicie w wikipedi.
Ludzie, jaki k🤬a bohater ? Gość na patrolu nie patrzył pod nogi i go wyj🤬o w powietrze, naprawdę bohaterski czyn...
Z całym szacunkiem dla kolesia, bo naprawdę trzeba mieć silną psychikę i dużo samozaparcia żeby nauczyć się żyć od nowa po takim wydarzeniu, ale nie ma tutaj nic bohaterskiego.
To że gość wykonuje swoje rozkazy - taka jego praca. Gdyby ich nie wykonywał to by go wyj🤬i i pozamiatane. Gość pewnie tego nie robił nawet dla swojej ojczyzny tylko dla pieniędzy, więc rzucanie takimi wyniosłymi tekstami jak ''bohater'' to po prostu zwykłe p🤬lenie.
Z drugiej strony polski rząd powinien się uczyć od hamburgerów. Widać jak tam dbają o inwalidę wojennego - gość dostaje(bo to obejmuje ubezpieczenie, jakie oferuje mu armia) najlepszy sprzęt, jaki tylko może dostać, fachową opiekę medyczną, wsparcie psychologów i rehabilitantów. A tutaj ? W Polsce taki weteran zdechł by z głodu albo przepicia, bo po opatrzeniu wysłaliby go do domu z dwoma kulami i żenująco niską rentą, a do tego musiałby jeździć co pół roku do ZUS'u żeby sprawdzili czy mu czasem ręce nie odrosły, bo wtedy mu rentę będą mogli zmniejszyć...
buhahaha "zazdrościć kalece" dobry tekst
Tacy sami bohaterowie w latach 39-45 wracali to vaterlandu ze wszystkich frontów drugiej wojny światowej.
Podwójna tragedia, nie dość że go wysadzili to jeszcze żona mu się spasła.
Konto usunięte
2012-10-10, 13:43
Tak kończą najeźdźcy!
kapiszon3 napisał/a:
wielki bohater nie ma co
pojechal zabijac niewinnych cywilow , okupowac jeden z najbiedniejszych krajow na swiecie , ograbiac go z resztek bogactw w imie czego ??? bo tak chcial Bush a przemysl zbrojeniowy podupadal ?? nie mowiac juz o wielce niebezpiecznych terrorystach z bialymi brodami ktorych sami kiedys k🤬a wspierali .....
bohaterzy to byli w Polsce w latach 39-45 ktorzy walczyli o nasza wolnosc i honor
Afganistan i bogactwa haha
Irak, i owszem, są tam bogate złoża ropy.
Konto usunięte
2013-01-11, 19:22
ciekawe czy k🤬s tez odpadł
Konto usunięte
2013-01-12, 18:48
Ale wy jesteście k🤬a tępi... Aż mi was żal.