Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:19
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-24, 11:17 1
Efektywne wykorzystywanie materiałów w kapitalizmie ?? Good joke..
Ostatnio popsuła mi się pralka przyjechał "fachowiec" wymienił moduł piorący. Zostawił na moje życzenie stary. Rozebrałem ów moduł i co się okazało poszły łożyska za 30 zł. Moduł kosztuje koło 300 zł jeżeli nie więcej. Więc gdzie tu jest efektywne zarządzanie materiałami ?? W serwisie poza gwarancyjnym nie zrobią ponieważ moduły są projektowane tak iż po rozebraniu nie nadają się do ponownego użycia i chcąc wymienić jedną małą część musisz wymienić cały moduł. Więc szanowni obrońcy kapitalizmu wytłumaczcie mi tą zagwozdkę.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 11:28
emka1990
Korporacje są bogate, więc stać je na omijanie płacenia podatków i dawanie łapówek w celu tworzenia ustaw na ich korzyść, aby doić przeciętnych ludzi.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 11:36
Kapitalizm idealny nie jest, jak wszystko, ale alternatywy są gorsze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 11:39
ee napisał/a:

@McMenel
Jak fachowiec jest zły bo oszukuje itp to ma złą opinię więc ma coraz mniej klientów, ty pewnie też z jego pomocy już nie skorzystasz. Tak więc beż żadnych ingerencji państwa sam wolny rynek pozbawi go pracy.

Kapitalizm ma ta największą zaletę, że każdy dba o siebie. A ponieważ dla siebie chcemy jak najlepiej tzn. mieć wysoki standard życia to musimy zaoferować siebie albo swój produkt. Jeśli zrobimy coś niskiej jakości albo za drogie to nikt nam tego nie kupi. Więc jedynym wyjściem jest bycie konkurencyjnym. A nie ma nic lepszego dla konsumenta i dla rozwoju nauki niż konkurencja.

Widać nie czytałeś tego co napisałem. Nie da się rozebrać modułu bez uszkadzania go jeszcze bardziej. Jeżeli go rozbierzesz nie będzie działał. Taka jest polityka firmy. W samochodach też są stosowane takie rozwiązania. Cały moduł jest wymieniany ponieważ przy projektowaniu założono iż nie będzie się go naprawiać. Nie tak dawno było głośno w sprawie warsztatów naprawczych nie będących autoryzowanymi przez producenta samochodu. Musieli oni kupować specjalne narzędzia do konkretnych modeli aut. Użycie jakiegokolwiek innego skutkowało zniszczeniem części. Podobnie jest z laptopami które mają procesory lutowane w systemie BGA. Procesora nie wymienisz jak padnie bo wymiana wymaga specjalistycznego sprzętu. Tak samo apple i ich polityka nie naprawiania niczego poza autoryzowanym serwisem. Bez narzędzi nie wymienisz nawet baterii. I to ma być racjonalne ?? To ma być wolny rynek?? Mam się z ciebie śmiać czy tylko głupi jesteś??
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 11:40 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
korinogaro 2013-06-24, 11:50
McMenel nie znasz się a się odzywasz, to co ty dajesz jako przykład złego kapitalizmu jest przykładem inflacji zyskowej, a ta, jak każda inflacja jest wrogiem kapitalizmu.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 11:53
Amriel napisał/a:

Niewolnictwo upadło w stanach pod koniec 18 wieku, więc przed narodzinami kapitalizmu jako takiego. Kolejny argument o kant dupy rozbić.

No tak wojna secesyjna podczas której niewolnicy zostali częściowo uwolnieni odbywała się w latach 1861-1865 od razu widać że jest to koniec 18 wieku rofl.
W stanach południowych niewolnicyzm panował jeszcze na początku XX wieku. Ale przecież to wymaga wiedzy z zakresu Historii a humanistów nie potrzebujemy bo to nieroby buahahaha
Zgłoś
korinogaro 2013-06-24, 12:06
Humaniści są potrzebni ale nie debile którzy ledwo dodają i przeczytali kiedyś Janka muzykanta i z tego powodu nazywają siebie dumnie humanistami (bo przecież nikt sam siebie debilem nie nazwie).
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 12:33 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 13:15
Zgłoś
Admirał 2013-06-24, 13:16
Co za bzdury w tych komentarzach. Jeśli kapitalizm jest taki zły, to dlaczego czysto teoretycznie w państwach w których istnieje żyje się najdostatniej, najwygodniej i najlepiej biorąc pod uwagę całą historię ludzkości...
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 13:31
Zgłoś
!Timon 2013-06-24, 13:33
Zgłoś
tfojastara 2013-06-24, 13:40
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-24, 13:43 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem