📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:19

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@amriel
Jeśli niszczenie środowiska to dla ciebie tylko emisja CO2 to gratuluję, a jednocześnie polecam poczytać o tym ile elektrośmieci trafia do afryki, ile syfu po produktach jednorazowych jest w indiach czy chinach. Czym są spowodowane te odpady? chciwością i programowanym postarzaniem.
Jeśli niszczenie środowiska to dla ciebie tylko emisja CO2 to gratuluję, a jednocześnie polecam poczytać o tym ile elektrośmieci trafia do afryki, ile syfu po produktach jednorazowych jest w indiach czy chinach. Czym są spowodowane te odpady? chciwością i programowanym postarzaniem.

Zajebiste komentarze przeciwników kapitalizmu, bardzo mi się to podoba. Słodcy jesteście, naprawdę się staracie, ale cokolwiek nie powiecie o tym jak jest teraz źle to nie mówicie o kapitalizmie, bo jego nie ma. To co widzicie za oknem to nie kapitalizm, jeżeli widzisz żula pobierającego rentę za to że pije (alkoholizm trzeba wspierać tfu... leczyć) a na jego świadczenia pod przymusem składają się ludzie którzy pracują to to nie ma nic wspólnego z kapitalizmem.
Setki zawodów kontrolowanych.
Dziesiątki tysięcy pozwoleń.
Podatki przewyższające 50% pensji.
Zabranianie wolnego handlu.
Licencjonowanie handlu.
Cła.
Kontrola importu i eksportu.
Tak. W Polsce mamy kapitalizm.
Dziesiątki tysięcy pozwoleń.
Podatki przewyższające 50% pensji.
Zabranianie wolnego handlu.
Licencjonowanie handlu.
Cła.
Kontrola importu i eksportu.
Tak. W Polsce mamy kapitalizm.

Spinacie się jak ministrant na zakrystii a ja powiem tak: Mamy kapitalizm to trzeba zysk jakiś mieć to też mamy podatek od pikników organizowanych w robocie przez szefa i cyrki typu amber gold i bankrutujące w środku sezonu biura podróż...... no dodajmy do tego że telefon za 2500 wytrzyma mniej niż stary Soniacz za 75zł...... zysk trzeba mieć choćby za gówno w papierku.

@!Timon, nie do końca zczaiłeś mój punkt widzenia. Temat nadaje się raczej na dłuższą wymianę poglądów na PW. Może kiedyś
tak btw. świetny e-book opisujący pczyczyny obecnych kryzysów
Przeklęty pieniądz

Przeklęty pieniądz

Listek666 napisał/a:
Piwa nie będzie za stronnicze obrazowanie świata z i bez kapitalizmu:
w kapitalizmie wszyscy wstają szczęśliwi i cały świat piękny i kolorowy
świat bez kapitalizmu oczywiście szary ponury i w ogóle syf z gilem.
Nie ma piwa......
średnio mi to robi różnicę...

2mad napisał/a:
@!Timon, nie do końca zczaiłeś mój punkt widzenia. Temat nadaje się raczej na dłuższą wymianę poglądów na PW. Może kiedyś
![]()
Przeklęty pieniądz
Dzisiejsze kryzysy są spowodowane kreacją pustego pieniądza głównie za sprawą banków, która doprowadza do cykli koniunkturalnych. W czasach gdy istniał parytet złota, takie cykle nie występywały, kryzysów również nie było.

Jeżeli ktoś twierdzi, że kapitalizm jest zły to niech poczyta jak było w Polsce czy w Rosji gdy był tam komunizm.
Aktualnie w Polsce nie ma kapitalizmu, jest tylko socjalizm - komunizm.
Aktualnie w Polsce nie ma kapitalizmu, jest tylko socjalizm - komunizm.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie