Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:07
Jak zdjąć nowoczesną blokadę samochodową?
konto usunięte • 2020-01-21, 18:57
Pewien student, któremu zablokowano samochód nowoczesną blokadą nie tylko ją zdjął ze swojego samochodu, ale oszukał wbudowany w blokadę odbiornik GPS folią aluminiową, a następnie kartę SIM, w jaką wyposażona była blokada, przełożył do swojego telefonu i przez prawie rok korzystał z internetu na koszt producenta blokady.
W USA coraz popularniejsze są Barnacle (ang. wąsonóg), czyli “nowoczesne, inteligentne blokady” produkowane przez firmę “Ideas that Stick”. Służą do karania kierowców, którzy nie opłacili miejsc parkingowych albo źle zaparkowali swoje pojazdy. Zamiast na koła, zakładane są na przednią szybę — samochód blokują uniemożliwiając jego prowadzenie, bo zza kierownicy niczego nie widać.
Żeby zdjąć blokadę, trzeba odpowiednią aplikacją zeskanować kod umieszczony na blokadzie i wpłacić równowartość 700 PLN.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
radek225 2020-01-22, 11:28 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
szaulera3 2020-01-22, 11:31 3
@up
Różne są zboczenia, jeden lubi blondynki a drugi jak mu skarpety walą.
Abonament można mieć dziś za 3 dychy (ja mam) a może i taniej i wszędzie za free. Ale dlaczego sobie nie utrudnić życia jak ktoś chce? Przeca mamy wolność wyboru.
Brandowane telefony są droższe niż na wolnym rynku, więc żaden argument. A mając 29 lat chyba już stać na wyłożenie całości kwoty za aparat tel. od razu.

To wyżej miało być do Gibonsa, ale wpisałeś koment kiedy ja pisałem swój
Zgłoś
MukaPuka 2020-01-22, 11:57
a ja czytałem o studencie, który rokminił, że jego uczelnia dysponuje tyko 12 blokadami, więc kupił 12 złomów i zaparkował je nielegalnie na terenie uczelni.
Zgłoś
krzysiu818 2020-01-22, 19:21 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Spar1988 2020-01-22, 20:19 2
chyba żali jak komornik na nim siedzi ^^ to Ci biznesmen, rozbił komornika po 1000 na 10 lat ale frajerem jest gość z prepaidem

sorry jeszcze dodam ze prepaid jest dla ludzi których stać na drogi telefon za gotówkę a nie za zykla u operatora.
Zgłoś
ZaSwojePiję 2020-01-22, 21:14 2
Zgłoś
Dzisiaj 2020-01-22, 23:59
skywalker75 napisał/a:

what ?!
każdy mężyczna ma w domu wkrętarkę akumulatorową, obok takiej tradycyjnej na kabel.

WHAT ?

czy moge byc jeszcze bardziej ironiczny?

musisz chyba kolego odwiedzic jakies klipy braci figo-fagot i poczytac komentarze np cos w stylu :

: wow, super plyta, moglbymsie wykosztowac i kupic orginal, moglby, zaplac nawet cos kolo 10zl

jesli nie bylo to oczywiste, to napisze to jak dla ludzi o lewicowych pogladach :

ZARTOWALEM
Zgłoś
~PowerBoBass 2020-01-23, 12:48 1
Niezła burza na temat wyższości abonamentu nad prepaidem i odwrotnie, a prawda jest taka, że każdy korzysta z czego mu wygodniej, na podstawie własnych doświadczeń. Prepaid daje poczucie bezpieczeństwa, co swoją drogą można uzyskać również w abonamencie odpowiednimi blokadami np gdy rachunek dobija do jakiejś kwoty. Abonament z kolei daje możliwość zakupu telefonu na raty, a wiadomo, że nie każdy ma do wydania nagle 3000zł na nowego smartfona. Ja połączyłem zalety obydwu rozwiązań nie przedłużając umowy z polskim operatorem na kolejny okres zobowiązania i otrzymałem w wyniku tego nielimitowane rozmowy i smsy +5GB internetu w kraju +3,5GB internetu w roamingu za 30zł miesięcznie na czas nieokreślony z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Co ciekawe mieszkam za granicą i póki co nic nie dopłacam, może o mnie zapomnieli? Janusz powiecie jestem. Jak zwał tak zwał, mam polski numer, cholernie tani abonament jak na tutejsze standardy, jednocześnie sam wybieram jaki chcę tel i taki kupuję. Same plusy i żadnego minusa. Zupełnie jak filet.
Zgłoś
radek225 2020-01-23, 15:40 2
Zgłoś
Wujek_Sznurek 2020-01-23, 16:02 2
Zgłoś
TenChuj90CBNW 2020-01-26, 3:28
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem