Jak zmarnować 350.000 zł z publicznych pieniędzy?
W 4 akademikach Politechniki Warszawskiej administracja zamontowała studentom takie niezbędne barierki chroniące ich żeby nie wypadli przez okna (nie żeby ktoś zamierzał, ale administracja wie lepiej). Co ciekawe ,w ramach troski o celowość wydatkowania publicznych pieniędzy, supernowoczesne barierki są montowane teraz nawet na parterze...
Tryb montażu tego ustrojstwa - "Lekko" podchmieleni robotnicy dostali klucze z administracji, wchodzą kiedy chcą do pokoi, montują robiąc przy tym niemiłosierny burdel i wychodzą...
Źródło
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
up
acidiusz
Rzecz działa się w akademiku - prawda?
A w akademiku mieszkają przyjezdni - prawda?
Wnioskuję więc że warszawiacy zadbali o bezpieczeństwo "słoików" aby im przez okna nie powypadali .
konto usunięte
2013-12-12, 20:02
To pewnie tylko po to żeby na parapet nie siadać . Jeżeli to na drugim zdjęciu to już skończony montaż to trzeba powiedzieć profesjonalna robota nie ma co
konto usunięte
2013-12-12, 20:05
Sprawa się rozwiązała, ten artykuł był na wykopie i władze akademika postanowiły przeprowadzić rozmowę z mieszkańcami na ten temat.
to pewnie po to zeby ta dzicz na parapetach nie siadala.
konto usunięte
2013-12-12, 20:08
konto usunięte
2013-12-12, 20:09
parapet na wysokości kolan to co się dziwić, pijany student nawet przez okno dachowe potrafi wypaść
"- Ja nie wypadnę? Potrzymaj mi piwo..."
konto usunięte
2013-12-12, 20:14
Ale biedne te studenty. Lavazza 1kg i sos sojowy do sushi
Pierwsze zdjęcie akademik "Bratniak", pierwsze piętro korytarz. Jeszcze stoi słoik na pety jak za dawnych dobrych, pijackich, beztroskich czasów. Szkoda że teraz nie będzie można sobie usiąść z browarkiem na parapecie przy papierosku.
Swoja drogą te parapety są tak szerokie że nie jedna osoba na nich się wyspała.
Posiedzieć na parapecie się da? Da. Pranie ew. ręcznik czy kurtkę wysuszyć zimą się da? Da. Jedyny minus to koszt i jakość wykonania ale czego od polibudy wymagać.
Każda inwestycja w studentów to strata pieniędzy.
konto usunięte
2013-12-12, 21:50
Dobrze zrobili !
Teraz przynajmniej siedząc na parapecie po pijaku przy otwartym oknie będzie się czego trzymać
konto usunięte
2013-12-12, 22:32