📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:49
Ludzie nie zdajo sobie sprawy jak niebezpiecznym manewrem jest wyprzedzanie ciągnika siodłowego z naczepą, o zajeżdzaniu drogi nie wspomnę.
Gdyby ludzie mięli więcej wyobraźni i rozsądku jeździliby za TIRem.
Do tego w tunelu zawsze ekonomiczniej.
Odkąd przesiadłem się w punto zawsze tak jeżdzę. Polecam
Gdyby ludzie mięli więcej wyobraźni i rozsądku jeździliby za TIRem.
Do tego w tunelu zawsze ekonomiczniej.
Odkąd przesiadłem się w punto zawsze tak jeżdzę. Polecam
up no bo jeżeli ja na kagańcu mam 90 a ten drugi 88 to siła rzeczy muszę go wyprzedzić...
teraz się zacznie
teraz się zacznie
Obowiązkowa pozycja dla tych, co osobówkami uczą "kultury" kierowców ciężarówek hamując im tuż przed zderzakiem.
Już rozwiązanie zostało wymyślone, wystarczy wcielić je u nas w Europie. Tempomat do równych 90 na godzinę, a jak wciśniesz pedał gazu do podłogi to powiedzmy te 93 - 94 i wyprzedzanie odbywałoby się w rozsądnych ramach czasowych. A jeżeli chodzi o to, że kierowcy non stop by jechali z pedałem w podłodze - przecież są tachografy i można to zweryfikować czy ktoś wyprzedzał czy non stop piłował z pedałem w podłodze. A co do kwestii rozsądzania wystarczy do tego uznaniowość - jak w przypadku częstotliwości zastosowania art 12 odnośnie czasu pracy
Zastosowanie rozwiązania w praktyce
Zastosowanie rozwiązania w praktyce
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie