Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
Japan
konto usunięte • 2017-04-25, 13:05
Jak nazywa się syn bezpańskiego samuraja, który popełnił harakiri jeszcze w łonie matki?

ukryta treść
Poronin
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pazuzu 2017-04-25, 13:19 1
Słabe jak płód po aborcji
Zgłoś
jedrzej152 2017-04-25, 16:06
W sumie to nawet śmieszne.
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-25, 17:31
Górale z Poronina Ci nie wybaczą! Nigdy!
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-25, 20:00
Powiem ci, że nawet śmiechłem
Zgłoś
krasnal_hałabała 2017-04-25, 20:16 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-25, 20:28
a o co chodzi? bo nie zrozumiałem
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-25, 20:31
Eeee spaliłeś waść świetny pomysł.

Po pierwsze rōnin to taki, na którym ciąży wina opuszczenia swojego pana lub innego niestarania się, które doprowadziło do tego, że jest pozbawiony więzi społecznych. Japończycy rozumieją wszystko na dużo bardziej podstawowym poziomie. Cały ich język jest tak skonstruowany, że zestawia najbardziej elementarne cechy danego fenomenu (o ile to możliwe).

Dlatego nie mógłbyś np. nazwać rōninem żony, która się puściła i została wyrzucona z domu, czy płodu po aborcji.

Po drugie - i przypadek ten dotyczy zarówno popełniających harakiri czy płodów umierających wskutek zadzierzgnięcia pępowiną - samobójstwo nie może być powodem uznania kogoś za rōnina.
Zgłoś
nectovelius 2017-04-25, 20:40
Nie nazywa się wcale... bo jeśli bezpański samuraj popełnił harakiri jeszcze w łonie matki, to syna nie mógł spłodzić
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem