Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
Mam nadzieję, żę materiał się spodoba. I choć niektórych z materiałów chłopaki reprezentują inne poglądy nież loża saistic, to zawsze zmuszają nas do przemyśleń.

To mój dziewiczy temat na tym portalu, chociaż zresztą pewnie i tak macie to rzyci.
Pozdrawiam i chęcam do oglądania, komentowania i oczywiście krytykowania nie tylko tego filmiku, ale także ich pozostałych materiałów.
Zgłoś
Sorien 2014-07-18, 9:06 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 9:13
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 9:36
Dotrzymałem do 5 minuty i się poddałem .
Zgłoś
Godwinek 2014-07-18, 10:06 1
czy ja wiem, moze to aktualny temat i w miare swiezy, bo tez ostatnio mialem rozmowe dotyczaca jakiegokolwiek slubu

sam jestem przeciwny, bo jest to przeciez relikt przeszlosci:
a)koscielny (nawet konkordatowy) - to niestety i tak jest to wymog spoleczenstwa, babc i calego tego koscielnego pomiotu, a ci ktorzy teraz sie beda burzyc, ze to nie prawda itp itd, to niech odpowiedza na pytanie, 'a chrzest masz?'

b)cywilny - jezeli nie poparty wiara, czyli bez ceremonii, to dla samego faktu posiadania formalnej wiezi, czyli potrzebujesz papier zeby z kims byc Oo, a slub ma pomoc w rozliczaniu podatkowym i prawie rodzinnym przy sprawach majatkowych

oba jak dla mnie sa zbedne, nie potrzebuje papieru, zeby byc z kims, a jestem czlowiekiem stroniacym od boga (nie negujacym go - 'bog jest nazwa wlasna systemu wartosci, w ktory chce wierzyc czlowiek), wiec od samego poczatku trzymalem sie stanowiska, ze slub jest nie potrzebny

a co do dakkana, tak, jest hipokryta, przysiege jednak skladal w kosciele, przed ksiedzem, uczeszczal na nauki do ksiezy i ksiezy prosil o slub -.-

...
Zgłoś
Arturroant 2014-07-18, 10:31
Aby zacząć odtwarzanie wciśnij Alt + f4
Zgłoś
michailow 2014-07-18, 10:40
Za 2 tygodnie biorę ślub jednostronny u Kapucynów - gdyż oni jako jedyni nie robili w tym względzie żadnych problemów. Ja jestem po prostu niewierzący, nie mam bierzmowania i w zasadzie to tyle, ale szanuję swoją przyszłą żonę, która jest osobą wierzącą. Pierwsza reakcja w rodzinie gdy im o tym powiedziałem była w sumie standardowa tzn. dlaczego tak i po co. Rodzice w sumie szybko się oswoili z tym faktem. Babcie i Dziadek w sumie gorzej na to zareagowali, ale przyjęli to do wiadomości. Każdy ma prawo robić tak jak uważa za stosowne. Wiem, że więcej osób pewnie wzięłoby taki ślub, ale w większości przypadków kto płaci za ślub - rodzice. Dlatego oszczędzałem i sam za wszystko płacę - dzięki temu nikt nie mógł postawić mi warunku pod tytułem albo ślub kościelny, albo żaden. W sumie to chyba tyle co miałem do powiedzenia na ten temat. A jako ciekawostka - to jest jeszcze opcja taka, że jeśli jesteś zatwardziałym ateistą lub po prostu nie jesteś w stanie przekroczyć nawet progu kościoła możesz również wziąć ślub kościelny za pomocą pośrednika, który będzie brał udział w ceremonii zamiast ciebie. Tak powiedział nam brat który będzie udzielał nam ślubu.
Zgłoś
nobas 2014-07-18, 11:04 1
dakan coraz grubszy spuchlo mu sie
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 11:44 1
Zgłoś
ojcieckogut 2014-07-18, 12:15 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 12:26
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 12:38
@MocnyFull
Jak mogłeś ich spotkać skoro nie wychodzisz z pokoju ?
Zgłoś
SharpSe 2014-07-18, 12:51
Zgłoś
prawda 2014-07-18, 14:24
Zgłoś
bartek8809 2014-07-18, 19:27
jak zobaczyłem opis, nawet chciałem obejrzeć, ale po 10 minutach film nie wniósł zupełnie nic do mojego marnego życia...
Zgłoś
konto usunięte 2014-07-18, 23:20 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem