📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:49

No dla mnie kierowca Jeepa jest fachowcem - oddalił się z miejsca katastrofy, której był współtwórcą
W rogu stoi fajny Outlander - myślałem, że w niego coś pizgnie.

@krzyks
Ty chyba masz coś z oczami, jeśli twierdzisz, że kierowca Jeepa nie miał Skody w zasięgu wzorku. W momencie gdy przekraczał linię na jezdni, dzieliło ich około 100 metrów. Przed włączaniem się do ruchu musisz upewnić się, że możesz to zrobić bezpiecznie. Uważam, że jest to wina jeepa, ale kierowca Skody powinien dostać współwinę bo jechał między 80 a 100 km/h.
Ty chyba masz coś z oczami, jeśli twierdzisz, że kierowca Jeepa nie miał Skody w zasięgu wzorku. W momencie gdy przekraczał linię na jezdni, dzieliło ich około 100 metrów. Przed włączaniem się do ruchu musisz upewnić się, że możesz to zrobić bezpiecznie. Uważam, że jest to wina jeepa, ale kierowca Skody powinien dostać współwinę bo jechał między 80 a 100 km/h.

pisage napisał/a:
@krzyks
Jak się włączał do ruchu to nie miał, to widać. Spójrz na film w zwolnionym tempie i pauza w 0:15. SUV już jedzie prosto, a skoda jest daleko za nim. Gdyby wjechała mu w dupę, policja nie miała by wątpliwości, że to jest za daleko od miejsca włączania się do ruchu. Gdyby do tego jeszcze SUV zatrzymał się przed przejściem dla pieszych, to nikt nawet by nie dyskutował o wymuszeniu.
Tak, włączając się do ruchu należy się upewnić, ale on się zdążył bezpiecznie włączyć do ruchu, zakończył manewr, kiedy skoda była daleko za nim
I żeby nie było wątpliwości:
Z ustaleń policji wynika, że 60-letni kierowca skody nie dostosował prędkości do warunków ruchu, samochód zarzuciło, w efekcie czego uderzył w fiata, który jechał z przeciwnego kierunku, następnie skosił znak drogowy i uderzył w renault, które wyjeżdżało z terenu prywatnej posesji. Sprawca ukarany został 500-złotowym mandatem i 6 punktami karnymi – mówi mł. asp. Anna Jaworska-Wojnicz, rzecznik prasowy kaliskiej policji.
źródło

Powtórzę po raz n-ty.
Skoda powinna skasować tył sprawcy wypadku wymuszającego pierwszeństwo, a nie doprowadzać do zderzenia z niewinnym uczestnikiem ruchu.
A sprawca spokojnie jedzie dalej i się śmieje z "frajerów".
Skoda powinna skasować tył sprawcy wypadku wymuszającego pierwszeństwo, a nie doprowadzać do zderzenia z niewinnym uczestnikiem ruchu.
A sprawca spokojnie jedzie dalej i się śmieje z "frajerów".
JohnMadafaka napisał/a:
Ograniczone zaufanie to nieufanie nigdy żadnemu uczestnikowi ruchu w 100%. Inaczej: chodzi o to, by spodziewać się niespodziewanego
To jest zasada ograniczonego zaufania.
Art. 4. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze mają prawo liczyć, że inni uczestnicy tego ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego, chyba że okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania.
A to co napisałeś to po prostu doświadczenie nabywane z każdym kilometrem i wiekiem kierowcy.
@Abraxus Mea culpa. Nie sprawdzałem w ogóle definicji prawnej, a logika podpowiadała mi co innego.
@up człowiek uczy się całe życie
Oprócz pisowca i narodowca bo oni nic się nigdy nie nauczą.

Oprócz pisowca i narodowca bo oni nic się nigdy nie nauczą.

@Abraxus ty taki oczytany i inteligentny jesteś? Bo według mnie umiejętność posługiwania się kopiuj - wklej to żadna oznaka inteligencji. A ten "żart" z narodowców to słabiutki, słabiutki.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie