Jeeeeerunie, combo! Psioczycie na Katowiczan, to się wybierzcie do Rybnika, Rudyłtowy czy innej dziury i posłuchajcie tamtejszych hanysów.
No i audi fajne majo
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mew1
2012-11-12, 19:41
problem w tym, że ślunski ma tyle odmian ile miast, więc czasem jest problem jak się spotka Hanys z cieszyna z Hanysem z Bytumia (Bytom, gdyby ktoś chciał znaleźć). Więc gadanie, że to nie ślunski jest po prostu pier*oleniem.
A nienawiść do Ślązaków to chyba bierze się stąd, że jesteśmy jedynym regionem w Polsce, który może pochwalić się gwarą. A jak się nie podoba to stul pysk, bo to twój gust i *uj innych obchodzi czy lubisz czy nie.
Jeronie, tyn to chyba wongel prosto do garow sypie.
konto usunięte
2012-11-12, 20:46
wtryski leją to i kopci. A gwara śląska jest fajna. Ja mieszkam koło Wrocławia, ale wielu Ślązaków mam kumpli, szacunek.
konto usunięte
2012-11-12, 20:51
Chmura... LOL. Chmurka chyba.
youtu.be/kf2uDKO-dnY
konto usunięte
2012-11-12, 21:04
konto usunięte
2012-11-12, 21:31
@Mindfuck
A Pan skąd? Bo ja z Rydów
Miło taki akcent na sadisticu zobaczyć.
Pozdro!
konto usunięte
2012-11-12, 21:45
Jakiś wieśniak a nie hanys, na rybnickich tablicach co gorsza. Ani jednego zdania nie powiedział poprawnie "po śląsku" którego używa się na tych terenach.
Druga rzecz, jak tu wyżej wspominali, mało która istota rozumna "godo" na codzień, nie licząc osób starszych i małych dzieci które dużo czasu spędzają właśnie z dziadkami. Godo się do z🤬bów/żartów, albo z majstrem do którego powinien się wybrać z tym Audi ten pseudo-ślązak......
Spalnie 3,5l/100 km oleju silnikowego
cjo
2012-11-13, 2:43
konto usunięte
2012-11-13, 3:42
Chciałbym zaznaczyć: "do Rybnika, Rydułtów". Za bajtla "końcówków" belfer Cie nie uczył odmiyńać?
Hanys jakoś potrafi
mieszkaniec Rybnika