Szukałem tego tutaj, ale nie znalazłem,film z 2000r a raczej jego urywek gdyż nie mogłem go wstawić całego... "Jestem zły" to krótkometrażowy dokument pokazujący świat dzieci zamieszkujących najbiedniejszą dzielnicę stolicy - Pragę. Wydaje mi się że jest to coś co zainteresuje szersze grono tej strony
Film można oglądnąć w całości pod tym samym tytułem na YT
Polecam strasznie
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ooo ta w szarym to jest dziewczyna, kto by pomyślał
@up:
Po czym wnosisz?
konto usunięte
2013-05-16, 8:23
Film jest z 2000, więc uwierzcie mi, że Praga przez te 13 lat naprawdę się zmieniła. Dzisiaj jest zdecydowanie tutaj mniej kradzieży, napadów, pobić itp. niż np. na Mokotowie czy Śródmieściu. Wszystko się rozwija, ludzie otwierają restauracja i kluby i galerie (do których w żadnym wypadku nie chadzają panowie w ortalionie) Patologia niestety została, i wciąż się rozwija na paru ulicach dzielnicy. Wiem bo sam mieszkam od prawie 20 lat na Pradzie
Ezoteryk
Ja jak bylem maly to sie balem na Bobrek jezdzic tam jest ku*rwa masakra...
Naprawde wspolczuje...
konto usunięte
2013-05-16, 10:15
Teraz już tak nie ma, po pierwsze na Targówku ciężko spotkać "frajera", po drugie już tak tych wyurańców nie ma.
Co do stylu życia, ludzie dalej tak mieszkają, piją, ale to jest coraz żadsze
Poza tym to w kórwe stary film bo już nie ma supermarketu "HIT" tylko "TESCO" a hita pamiętam za małolata, a młody nie jestem.
A i jeszcze kawęczyńska... to praga na obrzeżach, ni jak się ma do np. targowej czy jagielońskiej
Tam to się działo.....tu małolaty się popisują ewidentnie... lamuski chcą pokazać co to nie one
Obejrzyjcie całość na YT
koło 2.35~
[Dzieciak] - Jak się nazywasz?
[Facet] - Krzysztof Placek.
[D] - Ile masz lat?
[F] - 35
[D] Kim jesteś?
[F] Pedofilem

(jakoś mi bardziej pasuje, niz rezyser kina akcji)
konto usunięte
2013-05-16, 10:28
szer.Lucjan napisał/a:
wystrzelać to ścierwo albo do kamieniołomów... te patologiczne rodziny nie różnią się niczym od stad hien... a jedyne co może wyrosnąc z takich wyp🤬ków to dresiwa stojące pod klatką
i ten ich wzrok einsteina
Nie musisz być aż tak samokrytyczny..Widać, że nie rozumiesz zupełnie przesłania filmu.
Obejrzałem całość i mogę powiedzieć, że część osób mieszkająca w tych brudnych, zaszczanych slumsach wygląda całkiem normalnie. Widocznie prawidłowa socjalizacja ma prawo mieć miejsce mimo warunków, w których człowiek przebywa... Pewni ludzie rodzą się już ścierwem?
konto usunięte
2013-05-16, 11:29
Koniec Świata napisał/a:
@szer.Lucjan
To chyba nie jest wina dzieciaków, że żyją w getcie i nie mają dobrych wzorców. Czasem się z tobą zgadzam, ale tutaj dałeś dupy brakiem zrozumienia dla problemów społecznych.
Chyba po raz pierwszy się z tobą zgodzę

chyba koniec świata bliski
ciekawe, jakie wyroki teraz odsiadują
szer.Lucjan napisał/a:
wystrzelać to ścierwo albo do kamieniołomów... te patologiczne rodziny nie różnią się niczym od stad hien... a jedyne co może wyrosnąc z takich wyp🤬ków to dresiwa stojące pod klatką
Muszę Cię zmartwić, że zdaje się, że niczym się od nich nie różnisz.
Teraz przeczytaj swój post raz jeszcze.
szer.Lucjan napisał/a:
Ja bym za to wystrzelał takie ścierwo jak Ty.
Może miałeś szczęście urodzić się w bardziej zamożnej rodzinie, ale i tak wyrosłeś na tępą i nieczułą pałę.